“A murit Radu Dămăceanu, un suflet ales, un extraordinar artist, cu o viaţă demna de un roman de Dostoievski” a anunţat pe Facebook marele fotograf Dinu Lazăr.

Radu Dămăceanu s-a casatorit, în anii ’80, cu fata lui Pacepa, Dana Pacepa. Cei doi au avut amandoi o viaţă nenorocita, urmăriţi 24 de ore din 24, cu profunde şi indescriptibile traume. Pacepa a tuns-o ca un nemernic, singur, lăsând aici familia, să o chinuiască Securitatea încă 12 ani, până ân decembrie 89. A plecat apoi în SUA cu Dana, apoi a divorţat de ea, şi a venit înapoi, acum o vreme, pentru ca să moara acum, aproape necunoscut. Un tip extraordinar, ce poveşti stia, ce istorii trăise şi ce putea sa relateze. Ce carte formidabilă ar fi ieşit din amintirile lui” a scris Dinu Lazăr, pe Facebook.

Fostul şef al Securităţii generalul Ioan Pacepa

Înainte de-a se reîntoarce în ţară, lucra ca artist plastic şi preda la facultatea de arte în statul în care locuia cu Dana. Lucrările lui, sunt şi acum proprietate Romaneasca, pe teritoriul American, fiind expuse în locuri pubice din New York City şi Washington DC.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/radu-damaceanu.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/radu-damaceanu-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
“A murit Radu Dămăceanu, un suflet ales, un extraordinar artist, cu o viaţă demna de un roman de Dostoievski” a anunţat pe Facebook marele fotograf Dinu Lazăr. Radu Dămăceanu s-a casatorit, în anii ’80, cu fata lui Pacepa, Dana Pacepa. Cei doi au avut amandoi o viaţă nenorocita, urmăriţi 24...

Preluat de la EVZ