Potrivit surselor EVZ, Liviu Dragnea şi apropiaţii săi încă evită să-l excludă pe Chirica (aşa cum insistă Codrin Ştefănescu), pentru a nu pierde Primăria Iaşului, dar, în paralel, au demarat o serie de acţiuni subterane menite să-l mazilească de la preşedinţia (interimară) a organizaţiei PSD Iaşi. Aceleaşi surse ne-au dezvăluit că, iniţial, şedinţa liderilor PSD ar fi trebuit să aibă loc în weekend, dar Dragnea a decis ca aceasta să fie amânată, pentru ca declaraţiile liderilor PSD să nu toarne gaz pe focul protestului antiguvernamental anunţat duminică, în Piaţa Victoriei.


FOTO: Mihai Chirică Bădălău îl „scuză” pe Chirica: „O scăpare de moment!”

Pentru menţinerea lui Mihai Chirica în partid s-a exprimat şi preşedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău, care a propus, ieri, doar mazilirea de la preşedinţia filialei ieşene. „Eu îl cunosc foarte bine pe domnul primar Chirica, am avut încredere în el, cred că are o scăpare de moment, la următorul Comitet Executiv voi discuta şi subiectul ăsta, dar, el fiind preşedinte interimar la Iaşi, consider că e suficient să îl schimbăm din funcţia de preşedinte pentru că nu îi face cinste”, a specificat Bădălău, lider cu greutate în partid.


FOTO;Cătălin Ivan FOTO: NICU DÎRDÎIACPartizanii excluderii

De partea cealaltă a baricadei, pentru excluderea lui Chirica s-au exprimat (tot ieri) organizaţiile Prahova, Hunedoara şi Mehedinţi. De altfel, de-a lungul ultimelor două săptămâni majoritatea organizaţiilor PSD au anunţat că îşi reafirmă „necondiţionat” atât susţinerea pentru Guvernul Grindeanu, cât şi susţinerea pentru „mandatul Dragnea”. Totodată, PSD Argeş a anunţat că pregăteşte, sâmbătă, un miting pentru susţinerea lui Liviu Dragnea.

Frica de Ivan

Potrivit surselor EVZ, Dragnea şi-a mandatat colaboratorii să-l „tempereze” pe europarlamentarul Cătălin Ivan, pe care însă nu plănuieşte să-l excludă din PSD, încă, pentru a nu-i da ocazia acestuia „să facă spectacol şi să acuze partidul la Bruxelles”. În schimb, Ivan va fi marginalizat pe linie de partid şi, cel mai probabil, nu se va mai regăsi pe viitoarea listă a PSD pentru europarlamentare.

Ministrul Justiţiei, un tehnocrat

De la Bruxelles, ieri, premierul Sorin Grindeanu a anunțat că ia în calcul să nominalizeze la Ministerul Justiției un om din afara sferei politice. Grindeanu a spus că s-a întâlnit cu mai mulți oameni, că va continua discuțiile cu ei și în acest week-end. „Cel târziu la mijlocul săptămânii viitoare o să fac o propunere care nu face parte din coaliţie, o persoană apolitică”, a spus Grindeanu. Surse politice au declarat ieri EVZ că având în vedere actualul context politic, Călin Popescu-Tăriceanu a apreciat, în spatele uşilor închise, că Ministerul Justiţiei ar trebui să rămână sub jurisdicţia PSD.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/clipboard01_136.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/clipboard01_136-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Potrivit surselor EVZ, Liviu Dragnea şi apropiaţii săi încă evită să-l excludă pe Chirica (aşa cum insistă Codrin Ştefănescu), pentru a nu pierde Primăria Iaşului, dar, în paralel, au demarat o serie de acţiuni subterane menite să-l mazilească de la preşedinţia (interimară) a organizaţiei PSD Iaşi. Aceleaşi surse ne-au...

Preluat de la EVZ