„Avem ca prioritate de a demara contractul cu vaccinul tetravalent, pentru care aștept ultimele avize, și îl voi semna probabil cel târziu luni sau marți, și vaccinul tetravalent va intra pe piață. În ceea ce privește vaccinul hexavalent, trebuie să vă dau o veste extrem de proastă. Procedura a fost făcută anul trecut, nu a fost semnat contractul de către fosta conducere a ministerului și nu am primit aviz CFP, (…) ceea ce înseamnă că am două soluții: fie îmi asum răspunderea și semnez contractul fără control financiar preventiv, ceea ce poate să se soldeze cu o acuzație de abuz în serviciu, fie anulez contractul. Dacă anulez contractul fără să găsesc o altă soluție, în continuare nu vom avea vaccin hexavalent”, a declarat, potrivit Agerpres, ministrul Florian Bodog, în timpul unei vizite la Vălenii de Munte.

Demnitarul a explicat și că vaccinul hexavalent va trebui adus în procedură de urgență.

„Programul de vaccinare s-a schimbat, (…) s-au introdus mai multe vaccinări cu hexavalent pentru a suplini lipsa altor vaccinuri, motiv pentru care am decis și am demarat de urgență o procedură scurtă de achiziționare a vaccinului și săptămâna viitoare voi semna contractul și acest vaccin va intra pe piață”, a afirmat ministrul, citat de agenția de presă.

În privința vaccinului contra hepatitei, care se face nou-născuților în primele zile de viață, problema nu e, de fapt, la furnizor.

La hepatită este problemă cu producătorul. Producătorul coreean nu are toate actele în regulă, noi am identificat un producător european care va avea disponibilitate pentru acest vaccin undeva la sfârșitul lunii martie, va intra pe linia de producție și încercăm să găsim o soluție pentru a ajunge cât mai repede la copii”, a spus Bodog, citat de Agerpres.

Florian Bodog a mai anunțat că în România va fi achiziționat, în premieră, și vaccinul pneumococic. Acest vaccin, așa cum Evenimentul zilei a relatat anterior , deși figurează de trei ani în lista din Planul Național de Vaccinare, avea în dreptul o steluță care însemna că „va fi achiziționat doar atunci când se vor găsi fonduri”.

„Introducem în schema de vaccinare pentru toți copiii din România vaccinul pneumococic, o noutate absolută în România. Practic, sunt două sau trei țări în Europa care nu fac această vaccinare. Vom introduce acest vaccin. În următoarea săptămână vom lua o decizie în acest sens”, a spus Florian Bodog.

Ministrul Sănătății a participat, la Vălenii de Munte, la inaugurarea unei investiții constând în extinderea Secției de Reumatologie a spitalului din localitate, notează jurnaliștii de la agenția de presă.

rootstireaActualitate/EsentialSanatate
 „Avem ca prioritate de a demara contractul cu vaccinul tetravalent, pentru care aștept ultimele avize, și îl voi semna probabil cel târziu luni sau marți, și vaccinul tetravalent va intra pe piață. În ceea ce privește vaccinul hexavalent, trebuie să vă dau o veste extrem de proastă. Procedura a...

Preluat de la EVZ