loading…

Comisia de buget din Senat a aprobat, miercuri, un amendament semnat de senatorii Eugen Teodorovici (PSD) și Florin Cîțu (PNL), potrivit căruia studenții și elevii de liceu vor avea gratuit transportul feroviar doar între localitatea de domiciliu și cea în care se află instituția de învățământ.

”Prin excepție de la prevederile alin. (2), în tot cursul anului calendaristic studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe distanța dintre localitatea de domiciliu și localitatea în care se află unitatea de învățământ la care frecventează cursurile”, se arată în amendamentul admis de Comisia de buget din Senat, inițiat de Eugen Teodorovici și Florin Cîțu.

Potrivit altui amendament, inițiat de Eugen Teodorovici și de Ștefan Mihu, prevederile primului amendament se aplică și elevilor din clasele IX – XII.

În textul inițial al Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 2/2017, era specificat doar faptul că studenții facultăților acreditate beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/studentii-si-elevii-de-liceu-transport-feroviar-gratuit-doar-intre-casa-si-scoala-36105.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/studentii-si-elevii-de-liceu-transport-feroviar-gratuit-doar-intre-casa-si-scoala-36105-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv