loading…

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a felicitat România pentru “eforturile majore de a crește bugetul pentru apărare la 2% din PIB în 2017”, spunând că este un exemplu de urmat și de alte state membre ale Alianței Nord-Atlantice.

“Felicit România pentru eforturile majore de a crește bugetul pentru apărare la 2% din PIB în 2017. Într-o lume cu amenințări complexe și în evoluție, este nevoie atât de bugete mai mari pentru apărare, cât și de o mai justă împărțire a sarcinilor”, a subliniat joi Stoltenberg, într-o declarație transmisă de serviciul de presă al NATO.

“România oferă ambele — fiind un exemplu de urmat și de către alți Aliați”, a mai precizat secretarul general al NATO.

El a afirmat de asemenea că România dă dovadă de leadership prin găzduirea unei brigăzi multinaționale, întărind prezența NATO în flancul sud-estic al Alianței, conform Agerpres.

“Salut călduros angajamentul puternic al României față de NATO, deopotrivă prin trupe și prin buget”, a spus Stoltenberg.

Conform proiectului de buget pe anul 2017, România va aloca 2% din Produsul Intern Brut pentru Ministerul Apărării Naționale.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/stoltenberg-felicit-romania-pentru-eforturile-majore-de-a-creste-bugetul-pentru-aparare-la-2-din-pib-in-2017-36100.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/stoltenberg-felicit-romania-pentru-eforturile-majore-de-a-creste-bugetul-pentru-aparare-la-2-din-pib-in-2017-36100-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv