Klaus Iohannis: Am promulgat Bugetul. Cer Guvernului Grindeanu responsabilitate

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale. Nu fără a lansa un avertisment la adresa Guvernului.
“Această analiză aprofundată a Bugetului a confirmat ceea ce am spus: veniturile la buget sunt supraapreciate, cheltuielile sunt prevăzute în sumă foarte mare. Se confirmă că există prevăzute credite de angajament într-o sumă nemaivăzută de peste 50 de miliarde.

Totuși am decis astăzi să promulg atât Bugetul cât și Bugetul asigurărilor sociale. Țara are nevoie de buget, iar Guvernul are ocazia să dovedească cum va face acest lucru. Pentur Guvern am un mesaj simplu: în cursul acestui exercițiu bugetar cer trei lucruri: responsabilitate, responsabilitate și responsabilitate”, a spus Klaus Iohannis, într-o scurtă declarație susținută la Palatul Cotroceni, citat de Antena 3.

Grindeanu: Iau foarte în serios să propun la Ministerul Justiției o persoană NEIMPLICATĂ POLITIC. 

Premierul Sorin Grindeanu a avut o întrevedere cu Franz Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, în care au vorbit despre justiția din România, lupta anticorupție, raportul MCV, dar și despre controversata ordonanță 13.

”Am avut discuții cu mai multe persoane și în perioada următoare o să mă decid. Vreau să spun că iau foarte în serios să propun o persoană neimplicată politic. Am avut discuții cu câteva persoane care au un background profesional dincolo de orice contestare și care au făcut multe lucruri în acest domeniu. Voi continua discuțiile și în weekend cu acele persoane pe care le consider eligibile. Cel târziu la mijlocul săptămânii viitoare voi face o propunere și va putea fi una care nu face parte din coaliția de guvernare”, a declarat Grindeanu, citat de B1 TV.

Atentate teroriste. 72 de oameni au murit şi 150 au fost răniţi

72 de oameni au murit şi 150 au fost răniţi într-o uriaşă explozie care a distrus un templu sufit din sudul Pakistanului.

Atentatul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

Este cea mai amplă acţiune criminală din Pakistan în ultimele săptămâni, după ce facţiuni ale talibanilor şi grupări radicale islamiste au ameninţat că vor declanşa o nouă ofensivă împotriva autorităţilor de la Islamabad, conform Stiriletvr.ro. 

Un protest anti-corupție de amploare al francezilor este anunțat duminică în centrul Parisului: România oferă un exemplu în acest moment

Un protest anti-corupție de amploare al francezilor este anunțat pentru duminică, în Place de la Republique din centrul Parisului. Potrivit paginii de Facebook a evenimentului, 5.800 de oameni și-au anunțat până acum prezența, iar 28.000 s-au declarat interesați. “Adunare împotriva corupției aleșilor” – este titlul evenimentului. Place de la Republique este locul unde francezii s-au adunat după atacurile teroriste din 2015 și 2016 pentru a își exprima solidaritatea cu victimele.

“Nu suntem singurii care ne facem auziți, România, printre alții, oferă un exemplu serios în acest moment”, se mai arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Klaus Iohannis: Am promulgat Bugetul. Cer Guvernului Grindeanu responsabilitate Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale. Nu fără a lansa un avertisment la adresa Guvernului. 'Această analiză aprofundată a Bugetului a confirmat ceea ce am spus: veniturile la buget sunt supraapreciate, cheltuielile sunt...

Preluat de la EVZ