Tony Blair spune că este „misiunea sa” de convinge britanicii să „se trezească” și să-și schimbe părerea legată de Brexit. 

Într-un discurs susținut în cartierul de business al Londrei, fostul premier britanic a susținut că oamenii au votat la referendum „fără să cunoască termenii reali ai Brexitului”. El a cerut găsirea unei portițe prin care se poate opri actuala cale spre prăpastie. 

Fostul lider al conservatorilor Duncan Smith, a spus că aceste comentarii sunt arogante și nedemocratice, dar liberal-democratul Nick Clegg l-a susținut pe Blair și a replicat că „este de acord cu fiecare cuvânt”, scrie BBC. 

Guvernul și premierul Marii Britanii, Theresa May, au anunțat deja că sunt „angajați total pe drumul spre Brexit”.

Premierul Theresa May vrea să deschidă negocierile oficiale privind Brexitul până la finalul lunii martie, un gest care a primit aprobarea Camerei Comunelor, săptămâna trecută. 

Blair, care a fost prim-ministrul Regatului Unit, între 1997-2007, a folosit ocazia oferită de discursul în fața grupării pro-europene Open Britain, pentru a sublinia că cei care vor ieșirea din Uniunea Europeană „întotdeauna și-au dorit un Brexit dur”. 

„Într-adevăr, chiar și termenul „hard Brexit” are nevoie de amendamente. Acum politica este „Brexit cu orice preț”, a mai spus Blair, adăugând că misiunea sa este să explice, fără încetare, care este acel preț.

„Să arătăm că această decizie se bazează pe cunoștințe imperfecte, care vor deveni acum cunoștințe actualizate. Să calculăm, în moduri ușor de priceput, cum va fi afectată țara noastră și cetățenii și să sprijinim găsirea unei soluții pentru a ne opri din alergarea spre prăpastie”, a spus el.

Tony Blair, care a făcut campanie pentru Remain, a adăugat că deși acceptă verdictul referendumului din iunie, ar recomanda ca decizia privind Brexitul să fie revizuită atunci când „vom avea o înțelegere clară a direcției în care ne îndreptăm”. 

„Ieșirea din UE va aduce multe pierderi, iar câștigurile sunt iluzorii. Ideologii sunt cei care conduc acum autobuzul”, a conchis fostul premier.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Tony Blair spune că este „misiunea sa” de convinge britanicii să „se trezească” și să-și schimbe părerea legată de Brexit. Într-un discurs susținut în cartierul de business al Londrei, fostul premier britanic a susținut că oamenii au votat la referendum „fără să cunoască termenii reali ai Brexitului”. El a cerut...

Preluat de la EVZ