Un oficial de la Casa Albă a declarat că Robert Harward a refuzat acest post, invocând motive legate de familie și alte angajamente financiare, dar presa americană scrie că problema ar fi fost că fostul viceamiral ar fi insistat să-și aducă cu el propria echipă. 

După ce Michael Flynn l-a indus în eroare pe vicepreședintele Mike Pence referitor la conversația sa cu ambasadorul Rusiei în SUA, consilierul a fost nevoit să-și dea demisia, scrie BBC News. 

Această nouă informație privind refuzul lui Howard vine după ce Trump tocmai negase, într-o conferință de presă în care a criticat dur jurnaliștii, că ar exista probleme de funcționare la nivelul Casei Albe și a ținut să precizeze că „administrația funcționează bine, ca un motor bine uns”. 

Harward a vorbit cu jurnaliștii de la Associated Press și le-a spus că „administrația Trump este una potrivită pentru nevoile mele, profesionale și personale, dar este vorba pur și simplu de o problemă personală”. Bărbatul în vârstă de  60 de ani, fost pușcaș marin în Forțele Navale americane, se află în prezent în Abu Dhabi, ca director executiv al contractorului american Lockheed Martin.

Întrebat despre zvonul că ar fi cerut să-și aducă propria echipă la Consiliul de Securitate Națională, Harward a replicat: „Cred că asta este treaba președintelui”.

Lideri republicani au cerut să se facă o anchetă în ceea ce privește scurgerea de informații care a dus la demiterea consilierului Michael Flynn, care s-a întâlnit de mai multe ori cu ambasadorul rus, înainte de a avea vreo calitate oficială în administrația americană.

Donald Trump a declarat, ieri, că va emite săptămâna viitoare un nou ordin executiv menit să protejeze poporul american, în condițiile în care interdicția temporară privind intrarea în SUA a cetățenilor din șapte țări majoritar musulmane este blocată în urma unei decizii a unei curți federale, transmite Reuters, citată de Agerpres.

“Vom emite un nou ordin executiv exhaustiv pentru a ne proteja poporul”, a declarat Trump într-o conferință de presă de la Casa Albă, fără a oferi alte detalii.

Trump a respings informațiile potrivit cărora există haos, criză și fricțiuni în interiorul echipei de la Casa Albă. Președintele american a susținut totodată că nu face altceva decât să-și îndeplinească “promisiunile din campanie” pentru “a reda poporului guvernarea”, transmite EFE.

Trump s-a plâns că „a moștenit un haos”, atât la nivel intern, cât și extern și a atacat din nou “presa care nu este onestă”, susținând că prin relatările sale mass media face un deserviciu țării.

Liderul de la Casa Albă a denunțat manifestările de „ură” la adresa sa, acuzând îndeosebi postul de televiziune CNN, și s-a declarat „uimit” de informațiile negative care apar despre el în mass media americană. „Este atâta ură”, s-a plâns el, acuzând faptul că primește „lovituri constante” din partea anumitor organizații media..

„Publicul deja nu-i mai crede”, a insistat el, referindu-se la CNN. Președintele republican a recunoscut totuși că unele acțiuni ale sale au fost nepopulare, dar a insistat că au fost necesare pentru securitate.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Un oficial de la Casa Albă a declarat că Robert Harward a refuzat acest post, invocând motive legate de familie și alte angajamente financiare, dar presa americană scrie că problema ar fi fost că fostul viceamiral ar fi insistat să-și aducă cu el propria echipă. După ce Michael Flynn l-a...

Preluat de la EVZ