loading…

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat astăzi de Tribunalul București la cinci ani închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat de intervenții la conducerea Electrica și Electrica Serv pentru ca o firmă să primească preferențial contracte.

Un judecător de la Tribunalul București i-a respins lui Cătălin Voicu o cerere de schimbare a încadrării juridice și l-a condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, stabilind că legea penală mai favorabilă acestuia este Codul penal din 1969, notează Agerpres.

Magistratul a constatat că fapta de care este acuzat Cătălin Voicu este concurentă cu cea pentru care fostul senator a fost condamnat în anul 2012 la șapte ani de închisoare și a dispus ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de șapte ani închisoare, la care se adaugă interzicerea unor drepturi pe o perioadă de trei ani. Instanța a menținut și confiscarea de la acesta a sumelor de 200.000 euro și 119.000 lei.

De asemenea, judecătorul a menținut decizia instanței din februarie 2016, prin care Cătălin Voicu a fost eliberat condiționat din închisoare pentru cei 7 ani primiți în primul dosar.

Instanța a mai decis ca inculpații din acest dosar să plătească în solidar către SC Servicii Energetice Moldova SA despăgubiri civile de 5.284.893 de lei, echivalentul a 1.391.339 euro.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel București.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/fostul-senator-catalin-voicu-condamnat-la-5-ani-inchisoare-cu-executare-intr-un-dosar-de-abuz-in-serviciu-36132.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/fostul-senator-catalin-voicu-condamnat-la-5-ani-inchisoare-cu-executare-intr-un-dosar-de-abuz-in-serviciu-36132-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv