Un fost primar PNL condamnat a spus că ar fi fost şantajat de Petrache să-i plătească o excursie la Monte Carlo.

“Nu am niciun motiv să mă tem. Cum să-mi şantajez eu propriul primar? Eu sunt prieten cu toţi primarii din Ilfov, inclusiv cu cei de la PSD”, a spus Petrache.

El a spus că se va retrage din funcţia de preşedinte PNL Ilfov şi de secretar general al PNL, însă îşi va păstra funcţia aleasă de preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov.

ÎNREGISTRARE EXPLOZIVĂ

Pe 11 iunie, la o săptămână de la alegerile locale, poliţistii din Ilfov s-au autosesizat şi au făcut cercetări in rem după ce în presă a apărut o înregistrare potrivit căreia Marian Petrache ar fi dat indicaţii în ziua alegerilor locale pentru a fi aduşi oameni la vot. Potrivit înregistrării care a apărut în presă, liderul PNL ar fi dat indicaţii în ziua alegerilor locale pentru ca 6.000 de oameni să fie aduşi cu maşinile la vot. 

Înregistrarea de la şedinţa PNL Ilfov, potrivit Digi24: 

Marian Petrache: Trebuie să aduci 6.000 de oameni la vot. (…) Băi, ai 15 secţii de votare, hai să lămurim. 

Membru PNL: Plecăm de aici cu maşinile? 

Marian Petrache: Da. Membru PNL: Dacă îi aducem cu maşinile, Poliţia ne va hăitui, ne vede o dată, de două ori, de trei ori. E periculos! 

Marian Petrache: Poliţia nu zice nimic, nu va ţine cont de nimic în ziua alegerilor. Să nu fii cu bani, atâta tot. (…) Aşa, primul exemplu major e când azi am făcut manifestarea fără nicio autorizare, nu ne-a oprit nimeni. (…) M-au sunat de la Poliţie, de la Jandarmerie… Băi, regula e asta, vă opresc, vă dispersez, vă dau amendă.

Marian Petrache a mai fost citat de DNA în septembrie 2016 în legătură cu o plângere făcută de PNL după alegerile locale. “Era legată de posibilă mituire a unor consilieri județeni pentru a-și schimba intenția de vot … celebra alegere de la Ilfov”, a susținut Petrache. 

Întrebat legat de înregistrarea apărută în presă la acea vreme, el a spus că a fost ”inventată”. “Pe acea înregistrare ați inventat-o dumneavoastră, ce să spun? Era o înregistrare în care eu spuneam să nu se dea bani”, a adăugat Petrache.

Președintele CJ Ilfov a mai susținut că nu are nicio calitate în dosar.

“Nu am nicio calitate pentru că noi am făcut plângere. (…) Eu sunt cel care a făcut plângerea PNL și procurorul a cerut lămuriri legate de această plângere”, a mai spus el.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Un fost primar PNL condamnat a spus că ar fi fost şantajat de Petrache să-i plătească o excursie la Monte Carlo.'Nu am niciun motiv să mă tem. Cum să-mi şantajez eu propriul primar? Eu sunt prieten cu toţi primarii din Ilfov, inclusiv cu cei de la PSD', a spus...

Preluat de la EVZ