loading…

Domenii precum IT, BPO, producție sau retail au înregistrat un număr semnificativ de angajări în 2016, în timp ce candidații au găsit cu greu un loc de muncă în agricultură, istorie și geografie, potrivit datelor transmise de Smartree.

Anul trecut, domenii precum IT, BPO, producție și retail au condus în topul industriilor care au oferit cele mai multe locuri de muncă. De asemenea, automotive, logistică și medical sunt alte segmente unde candidații nu au fost nevoiți să caute prea mult un job”, a declarat Raluca Peneș, HR Coordinator Smartree.

Conform companiei, trendul recrutărilor pe aceste segmente se va păstra și în 2017.

În ceea ce privește cele mai bine plătite poziții, în funcție de industrie, în 2016, domeniul software a rămas pe locul întâi în top, însă nu departe de automotive unde, pentru funcții specializate, precum ingineria mecanică, sunt oferite salarii foarte atractive.

„Pe lângă remunerația oferită, companiile au lărgit gama de beneficii, incluzând o varietate de alte noi facilități care pot motiva oamenii. Drept urmare, pe lista de noi beneficii se află de la clasica asigurare medicală, abonamente la sălile de sport, până la săli de relaxare la birou, grădinițe pentru copiii angajaților, programul flexibil, inclusiv posibilitatea de a lucra de acasă, abonamentele la biblioteci sau alte activități sociale”, a mai spus Raluca Peneș.

În topul orașelor cu cele mai multe angajări anul trecut se află Bucureștiul, Cluj-Napoca și Timișoara. La polul opus, zona de Est a țării înregistrează cea mai mică dezvoltare, din cauza faptului că este regiunea cel mai puțin industrializată. Totuși, aceasta s-a remarcat, în 2016, prin propunerea de proiecte de relocare, în special în vestul țării.

„Companiile au avut adevărate dificultăți în a găsi angajați, mai ales în producție, în zona de Vest a țării, așa că au optat pentru relocarea unor angajați aflați în județele din Estul sau Nord-Estul României”, a mai afirmat reprezentanta Smartree.

Dezvoltarea economiei și atragerea de noi investitori în țară sunt principalii factori care au dus la evoluția pieței de muncă. Numărul locurilor de muncă a crescut, comparativ cu alți ani, prin prisma companiilor multinaționale care au intrat în România, în special pentru tinerii absolvenți aflați la început de carieră.

„În 2016, piața forței de muncă s-a resimțit ca fiind una mult mai dinamică decât în 2015, atât din punct de vedere al angajatorilor, cât și al angajaților. Din păcate, însă, companiile nu au fost pregătite să prevadă, să asigure și să mențină necesarul de personal. Astfel, angajații din anumite industrii s-au văzut în situația de a primi oferte de la mai multe companii, în același timp”, a continuat Raluca Peneș.

Totodată, din cauza deficitului și a fluctuației de personal, dar și pentru a reuși să asigure volume mari de angajați în intervale scurte de timp, departamentele de HR au fost nevoite să accelereze procesele de recrutare. În același timp, organizațiile au început să fie tot mai deschise și mai receptive la programele de retenție și de fidelizare ale angajaților interni.

„Trendul de creștere al pieței muncii va fi prezent și în 2017. Multinaționalele care și-au făcut anunțată intrarea pe piața din România vor avea nevoie de foarte mult personal, se va recruta masiv”, a încheiat Raluca Peneș.

Compania Smartree activează în România pe piața de externalizare a proceselor de HR și oferă o gamă completă de servicii de la salarizare, administrare de personal, analiză și raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultanță în domeniu.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/cele-mai-mari-domenii-angajatoare-it-si-retail-ce-domenii-se-afla-la-polul-opus-36101.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/cele-mai-mari-domenii-angajatoare-it-si-retail-ce-domenii-se-afla-la-polul-opus-36101-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv