La începutul anului 2016, Avocatul Poporului a sesizat CCR privind neconstituţionalitatea art. 2 din legea 90/2001, care nu i-a permis lui Liviu Dragnea să fie membru al Guvernului din cauza condamnării definitive cu suspendare.

Legea 90/2001 prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

“Nu vrem să facem o modificare de Guvern. Sperăm ca Guvernul PSD-ALDE să ducă la bun sfârșit ce are de făcut. Legea dacă va fi modificată, va fi pentru toate cazurile de acum înainte. Nu înseamnă că vom schimba Guvernul. Este o condamnare politică pentru noi toți. Va rămâne în istorie ca o condamnare politică a Sistemului. Se va face o modificare pentru zeci de mii de oameni.”, a declarat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, la România TV.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
La începutul anului 2016, Avocatul Poporului a sesizat CCR privind neconstituţionalitatea art. 2 din legea 90/2001, care nu i-a permis lui Liviu Dragnea să fie membru al Guvernului din cauza condamnării definitive cu suspendare.Legea 90/2001 prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi...

Preluat de la EVZ