Reabilitarea celor cinci sectoare de plajă din Mamaia, Constanța și Eforie Nord, a costat 175 milioane de euro bani europeni, 35 de milioane euro fiind cheltuiți pentru Mamaia Sud.  Lucrările erau garantate pe 50 de ani însă, cel puțin un an de zile, antreprenorii urmau să fie notificați și să răspundă de eventualele deficiențe care puteau apărea pe cele cinci plaje.Deși imaginile arată că sunt porțiuni de plajă prăbușite pe o înălțime de peste o jumătate de metri, reprezentanții Apelor Române Dobrogea Litoral le consideră denivelări de nisip și iau asupra instituției sarcina de a le remedia. 

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral reacționează, astăzi, informând că instituția a monitorizat, toamna trecută, cele cinci loturi finalizate prin finanțare europeană, bilanțul fiind “pozitiv”. Adică,” linia ţărmului respectă criteriile de proiectare”. Nici viscolul prelungit din luna ianuarie, când pe zona Năvodari- Mamaia s-au înregistrat, constant, viteze ale vântului între 5 și 12 m/s și valuri cu înăltimi de peste 2,5 m la țărm, nu ar fi afectat, cine știe ce, plaja pentru că linia țărmului ar fi rămas la fel.

În consecință, urmare acțiunii valurilor puternice, formarea fenomenului “rupere de mal”, ar fi normală pentru că s-ar manifesta, de fapt, an de an.Plajele reabilitate a fost predate beneficiarului, în 2016. Apele Române ignoră astfel, sumele uriașe de la Uniunea Europeană, cheltuite pentru o lucrare de 35 milioane de euro care este, încă, în garanție, și anunță, senin, că se vor ocupa, în calitate de beneficiar de remedierea plajei rupte. Mai exact, “va fi corectată și adusă la profilul proiectat, atât în mod natural, prin evoluția curenților marini din perioada următoare, cât și prin lucrările curente de pregătire a plajelor”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/plaja-largita-mamaia-sud-distrusa-de-furtuna-evz-16-02-2017-2_1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/plaja-largita-mamaia-sud-distrusa-de-furtuna-evz-16-02-2017-2_1-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Reabilitarea celor cinci sectoare de plajă din Mamaia, Constanța și Eforie Nord, a costat 175 milioane de euro bani europeni, 35 de milioane euro fiind cheltuiți pentru Mamaia Sud.  Lucrările erau garantate pe 50 de ani însă, cel puțin un an de zile, antreprenorii urmau să fie notificați și să...

Preluat de la EVZ