loading…

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și Poliția Olt au deschis o anchetă după ce doi adolescenți au fost filmați în timp ce erau umiliți și bătuți, la Giuvărăști, agresorii fiind doi bărbați și un minor în vârstă de 13 ani.

Doi adolescenți, în vârstă de 15 și 17 ani, din comuna Giuvărăști, au fost bătuți de doi bărbați din aceeași localitate, care îi suspectau de furt. Bărbații i-au chemat pe tineri la locuința unuia dintre ei, i-au închis în casă, unde i-au umilit și bătut, întâmplarea fiind filmată, iar imaginile au ajuns la Poliția Olt, notează Mediafax.

În filmarea realizată de agresori poate fi văzut și un alt minor, în vârstă de 13 ani, care îl bate pe unul dintre băieții chemați în casa agresorilor.

Totodată, în filmare se poate vedea cum cei doi tineri stau în fața celor doi bărbați cerând iertare pentru faptele de care erau acuzați, iar la un moment dat, minorul în vârstă de 13 ani îl lovește pe unul dintre tineri, sub privirile aprobatoare ale adulților.

Spre finalul filmării se poate vedea cum unul dintre bărbați îi lovește puternic pe băieți.

Polițiștii au deschis, în această cauză, un dosar de cercetare penală pentru loviri și alte violențe, după ce imaginile cu agresiunea au ajuns în posesia lor.

Totodată, directorul DGASPC Olt, Rădița Piroșca, a declarat că a solicitat Primăriei Giuvărăști o anchetă pentru a se stabili dacă minorii se află în situație de risc.

„Am văzut și eu cazul și am luat legătura cu Primăria Giuvărăști. Știu că este vorba despre un tânăr în vârstă de 18 ani și un minor care au fost bătuți de către un alt minor și de un unchi al acestuia. Am solicitat Primăriei Giuvărăști o anchetă socială la domiciliul minorilor, să precizeze dacă se află în situația de risc”, a afirmat Piroșca.

Potrivit sursei citate, o atenție deosebită va fi acordată în cazul minorului în vârstă de 13 ani care ia parte la actele de violență și îl bate pe unul dintre adolescenți, încurajat fiind de unul dintre adulți.

„În ceea ce privește violența copilului care a fost agresor, se ocupă organele abilitate. Din câte cunoaștem noi până acum, măsura va fi de supraveghere specializată. În situația în care părintele nu poate asigura supravegherea specializată, în urma evaluării, dacă se impune, vom ajunge până la o măsură de protecție specială. Se va face o evaluare și socială, dar și din punctul de vedere al faptelor comise”, a mai declarat Piroșca.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/ancheta-de-amploare-dupa-ce-doi-adolescenti-au-fost-batuti-si-umiliti-36124.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/ancheta-de-amploare-dupa-ce-doi-adolescenti-au-fost-batuti-si-umiliti-36124-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv