„Avionul ăla trebuia să fie sub mine?”, a întrebat Harrison Ford controlorii de trafic, la un moment dat.

Avionul companiei American Airlines, zborul 1456, cu 110 pasageri și 6 membri ai echipajului la bord, a decolat în siguranță spre Dallas, câteva minute mai târziu.

Agentul său de relații publice, Ina Treciokas, a refuzat să comenteze informațiile apărute în presa americană.


FOTO: Carismaticul actor american se poate mândri cu faptul că a salvat viața unor oameni, participând cu elicopterul personal la misiuni de salvarePasionat de pilotaj

Nici purtătorul de cuvânt al Administrației Federale a Aviației nu a putut confirma că Ford pilota un aparat ușor Aviat Husky, care a zburat pe deaupra Boeingului 737, dar a explicat că pilotul „primise și confirmase instrucțiuni corecte de aterizare”.

Celebrul actor nu se află la prima peripeție de acest gen.

Harrison Ford este extrem de pasionat de pilotaj, încă din anii 1990. El se mândrește cu o colecție de avioane de epocă, achiziționate de-a lungul carierei sale.

În martie 2015, el a fost rănit grav, când avionul său de instructaj a căzut pe un teren de golf, după ce a rămas fără curent, la scurt timp după decolare. Atunci, el a fost lăudat pentru abilitatea de a ocoli zonele locuite și pentru că a evitat o catastrofă.

În 1999, Ford s-a prăbușit la aterizare cu un elicopter, alături de un instructor cu care învăța rotațiile în aer în Ventura County, la nord-vest de Los Angeles. Din fericire, niciunul dintre cei doi ocupanți ai locurilor din avion nu a fost rănit.

Accidentele aviatice nu se opresc aici.

Ford zbura cu un Beechcraft Bonanza, în anul 2000, când vântul puternic l-a forțat să aterizeze pe aeroportul Lincoln din Nebraska. Nici el, nici pasagerul său nu au fost răniți, dar avionul a ieșit de pe pistă.

40 de ani de carieră de succes

Harrison Ford este binecunoscut publicului din seria filmelor (Star Wars – Războiul Stelelor), unde juca rolul unui pilot nonconformist, Han Solo.

În timp ce filma pentru episodul „Star Wars: The Force Awakens”, la Londra, în iunie 2014, actorul a fost implicat într-un accident pe scenă și și-a rupt piciorul. Ulterior, firma de producție a fost amendată cu 2 milioane de dolari, după ce s-a dovedit că ușa cu amortizor hidraulic, care l-a lovit pe Ford, putea să-l omoare!

Viața palpitantă a unui superstar de la Hollywood

Harrison Ford va împlini, în 13 iulie, 75 de ani, fiind unul dintre cei mai proemineți actori de la Hollywood. A dat viață aventurosului Indiana Jones sau carismaticului Han Solo din Războiul Stelelor.

Născut în 1942, în Chicago, Illinois, mai are un frate, Terence, născut în 1945.

Tatăl său era de origine germano- irlandeză, iar bunicii din partea mamei erau imigranți evrei din Belarus.

A jucat, la început, mai multe roluri secundare în filme și televiziune („Ironside” (1967), „The Virginian” (1962)), apoi, descurajat fiind, s-a îndreptat spre o carieră de tâmplar. Patru ani mai târziu a revenit în branșa cinematografiei, jucând în rolul lui Bob Falfa din „American Graffiti” (1973), iar în 1977 a cunoscut succesul cu rolul lui Han Solo din trilogia lui George Lucas „Star Wars: Episode IV – A New Hope” (1977).

După alți patru ani, Ford a îmbrăcat haina personajului Indiana Jones în „Raiders of the Lost Ark” (1981), filmul lui Steven Spielberg. În 2019, Ford va apărea în filmul „Indiana Jones 5”. Harrison Ford a declarat, în trecut, că preferă ca publicul să-și amintească de el pentru roluri ca cel din „Martorul”, care i-a adus singura nominalizare la premiul Oscar pentru rol principal.


FOTO: Într-o fotografi e din 1978, Ford alături de Carrie Fisher. Actrița a decedat în decembrie 2016, la vârsta de 60 de ani FOTO: AGERPRES


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/clipboard02_55-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/clipboard02_55-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialMonden
„Avionul ăla trebuia să fie sub mine?”, a întrebat Harrison Ford controlorii de trafic, la un moment dat.Avionul companiei American Airlines, zborul 1456, cu 110 pasageri și 6 membri ai echipajului la bord, a decolat în siguranță spre Dallas, câteva minute mai târziu.Agentul său de relații publice, Ina Treciokas,...

Preluat de la EVZ