UPDATE 20,00  Claudiu Banu, preotul paroh al al bisericii Sfântul Mina, ajuns imediat la locul faptei, s-a liniștit când a văzut că nu sunt pagube. Parohul susține că cineva a aruncat cu o pungă cu motorina spre biserica pentru a o incendia. “Slavă Domnului că biserica e bine. A pus cineva foc. Un  om fără minte. Fără nici un Dumnezeu.  În ziua de azi cine nu vrea răul bisericii? Biserica asta s-a făcut cu foarte multă trudă. Uitați aici, cel puțin trei locuri în care a dat cu motorină, miroase a carburant. Noroc că pompierii au venit repede”.

“Fără discuție, o mână criminală, nu se pune problema”, a declarat și fostul paroh, Nicoale Picu, care acum se îngrijește de Centrul pentru persoane cu dizabilități din apropierea bisericii, pe care l-a înființat cu ani în urmă. El spune că o peroană care venise în vizită la o bătrână din Centru a văzut flăcările de la biserică și a alertat pompierii. A ars un perete exterior pe o suprafață mică, la îmbinarea dintre grinzi. Focul nu a a juns în interiorul bisericii.  

Două autospeciale, cu echipaje complete de pompieri, și o ambulanță SMURD ale ISU Dobrogea au ajuns urgent la fața locului, imediat după ce o persoană a sunat la 112, anunțând că arde biserica Sf Mina.Focul ar fi pornit de la altar și în biserică este fum dens. Vom reveni.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
UPDATE 20,00  Claudiu Banu, preotul paroh al al bisericii Sfântul Mina, ajuns imediat la locul faptei, s-a liniștit când a văzut că nu sunt pagube. Parohul susține că cineva a aruncat cu o pungă cu motorina spre biserica pentru a o incendia. “Slavă Domnului că biserica e bine. A pus...

Preluat de la EVZ