UPDATE. Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de urmărire penală au anunțat că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, a lui Andrei Mihai Șovăială. Taximetristul este cercetat sub pentru tentativă de omor, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În ordonanţa procurorilor se arată că în cauză există date şi probe arată că pe 5 decembrie 2016, Andrei-Mihail Șovăială a secționat, în mai multe locuri, furtunul sistemului de frânare al roții din față, de pe partea dreaptă a autoturismului marca Skoda Rapid care era folosit de către fosta concubină a acestuia. Procurorii arată că taximetristul a acceptat, astfel, posibilitatea decesului femeii ori al altor participanți la trafic, în condițiile unui accident rutier.

De asemenea, pe 21 decembrie 2016, Andrei-Mihail Șovăială a pătruns în scara unui bloc din sectorul 4, având asupra sa un cauciuc, pe care, în timp ce se afla pe palierul de la etajul șase l-a incendiat, provocând astfel distrugerea ușilor de acces în două apartamente, printre care și cel în care locuiau părinții fostei iubite, precum și a mai multor bunuri, tulburând prin acțiunile sale ordinea și liniștea publică.

În intervalul 5 ianuarie – 8 ianuarie 2017, Șovăială a tăiat anvelopa din spate și a scris prin zgâriere , pe ambele portiere ale autoturismului marca Honda Accord, aparținând unui bărbat, textul reprezentând numărul de înmatriculare atribuit autoturismului marca Renault Symbol, aparținând fostei concubine, care era parcat pe locul folosit de femeie, din București, sector 4.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de urmărire penală şi D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri.

Știrea Inițială

Oficiali din Poliția Capitalei au dezvăluit că polițiștii Serviciului Omoruri au preluat un caz, în luna ianuarie, în care o femeie de 37 de ani a reclamat că i-au fost tăiate frânele de la mașină. Bucureșteanca a descoperit grozăvia după ce a fost la un pas să provoace un accident. Mergând pe firul investigației, oamenii legii au descoperit că autorul este fostul iubit al femeii, un taximetrist în vârstă de 47 de ani.

Anchetatorii au aflat că fostul concubin a dat foc unor cauciucuri la ușa apartamentului în care locuiesc părinții femeii, acolo unde locuise fosta sa iubită.

Mai mult, taximetristul-teroare a vandalizat mașina unui vecin care parcase pe locul fostei concubine.

Pe baza probelor strânse până acum, poliștii Serviciului Omoruri, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București (PTB), l-au pus sub acuzare pe taximetrist pentru tentativă de omor, distrugere prin incendiere, distrugere și tulburarea ordinii și  liniștii publice.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
UPDATE. Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de urmărire penală au anunțat că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, a lui Andrei Mihai Șovăială. Taximetristul este cercetat sub pentru tentativă de omor, distrugere și tulburarea ordinii...

Preluat de la EVZ