loading…

Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, după bilanțul instituției, că din ceea ce se poate observa în dosarele penale, consumul de etnobotanice a crescut, acesta precizând că sunt mult mai periculoase decât drogurile ușoare, multe ducând la decesul consumatorului.

“Din ceea ce observ din dosarele penale, dar asta nu înseamnă că am o analiză pe școli, a crescut consumul, dar nu de droguri, mă refer la cannabis, mai puțin la hașiș, a crescut exponențial consumul substanțelor psihoactive, sau așa cum le numesc unii etnobotanice. Sunt mult mai periculoase decât drogurile ușoare nu doar pentru că dau dependență ci prin faptul că fac foarte mult rău fizic. Multe duc la moartea consumatorului. Anul trecut am reușit să introducem acest gen de infracțiune ca premiză la cele pentru care putem lua măsuri preventive sau de supraveghere tehnică și care nu puteau fi luate până în cursul anului trecut”, a declarat Daniel Horodniceanu.

În ceea ce privește traficul de droguri, procurorii susține că a crescut numărul dosarelor soluționate dar și a celor existente pe rolul parchetului, precizând că cel mai traficat drog în 2016 a fost cannabisul.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/seful-diicot-din-ceea-ce-observ-din-dosarele-penale-a-crescut-consumul-de-etnobotanice-36084.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/seful-diicot-din-ceea-ce-observ-din-dosarele-penale-a-crescut-consumul-de-etnobotanice-36084-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv