loading…

Un refugiat sirian a fost condamnat de un tribunal din Suedia la închisoare pe viață după ce s-a dovedit că în anul 2012 a participat la executarea a șapte militari guvernamentali în Siria, relatează agenția de știri The Associated Press.

Curtea districtuală din Stockholm a decis că Haisam Omar Sakhanh s-a alăturat grupării Compania Suleiman în mai 2012 și a executat o persoană folosind o pușcă de asalt, notează Mediafax.

Judecătorul Tomas Zander a precizat că victima a fost executată împreună cu alte șase persoane “în circumstanțe inumane”.

Sakhanh a mărturisit că a participat la execuție, dar s-a apărat spunând că militarii executați au fost condamnați la moarte de o curte de justiție legitimă și el doar a urmat ordinile primite, ambele afirmații au fost însă respinse de judecătorii suedezi.

În 2011 și 2012, sirianul a participat la protestele din Italia împotriva Guvernului de la Damasc, după care a revenit în Siria.

În 2013, Sakhanh a ajuns în Suedia unde a cerut drept de azil. Acesta nu a informat autoritățile în legătură cu participarea la execuțiile din Siria, astfel că la începutul anului 2016 a primit statutul de refugiat, însă la scurt timp a fost reținut și plasat în detenție preventivă.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/refugiat-sirian-condamnat-la-inchisoare-pe-viata-in-suedia-pentru-participarea-la-executii-in-siria-36085.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/refugiat-sirian-condamnat-la-inchisoare-pe-viata-in-suedia-pentru-participarea-la-executii-in-siria-36085-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv