UPDATE 23.00. A opta zi de protest în Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat Hora Unirii, în care s-au prins circa 30 de manifestanţi. Ei au scandat: “Zi de zi aici vom fi” şi “Demisia”, a informat DigiTV.

Ca şi la manifestaţia de luni, cel mai mare număr de manifestanţi s-a înregistrat în jurul orei 21.00.

Demonstranţii au cântat imnul ţării, la ora 22.00 şi au început să plece. Cei rămaşi au bătut în tobe, au suflat în vuvuzele şi au scandat: “Ole, ole, o dorinţă sinceră: România liberă” şi “România, România”.

UPDATE 21.43 În Piața Victoriei, din Bucureşti, sunt aproximativ 5.500 de manifestanți, potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres.

Ca și în serile precedente, protestatarilor le-a fost pus la dispoziție ceai cald.

Oamenii au pancarte pe care scrie: “Ghiță, te aștept diseară la portiță, iar pe Bombonica la mititica”, ”Vrem în România, nu în Ro-hoția”, ”Ceaușescu nu a murit, și-a lăsat mustață”, ”Nu amnistie!”, ”#Rezist pentru România mea”, ”Pesediști pensionari, nu mai apărați penali!”, ”Trezirea, pierdem democrația”, ”DNA să vină să vă ia”, ”PSD, reformează-te”, ”Dragnea și Tăriceanu, expirați politic”. Ei strigă: ”Nu plecăm”, ”Cine nu sare, nu vrea schimbare”, ”Noaptea, ca hoții”, ”Rușine să vă fie”, ”Jos penalii”, fluieră și unii manifestanți bat la tobe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, în Piața Victoriei nu au avut loc incidente până în prezent.

UPDATE 21:30. Protestul de la Palatul Cotroceni s-a încheiat după aproximativ 5 ore.

UPDATE 21:00 – Potrivit estimărilor reporterilor EvZ, în Piața Victoriei sunt circa 4.000 de protestatari. Aceștia scanează „PSD, ciuma roșie!”, „Demisia!” sau „Hoții!” și au bannere cu inscripții precum „Vrem guvern nou, competent”.

Peste 1.000 protestatari s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la Sibiu sunt 1.000 de oameni în stradă, iar la Iaşi, protestele continuă în ciuda faptului că este cod galben de ninsoare, transmite Mediafax.

UPDATE 20:30. Numărul participanţilor la manifestaţia din Piaţa Victoriei este în creştere. Ultimele estimări prezentate de DigiTV indică prezenţa a circa 6.000 de oameni. Agerpres, în schimb, indică 2.500 de persoane la.Piaţa Victoriei şi 2.500 la Palatul Cotroceni.

Conform ultimelor informaţii furnizate de agenţia de presă Agerpress, situaţia manifestaţiilor din ţară se prezenta astfel:

  • Cluj: Peste 1.000 de manifestanți mărșăluiesc prin centrul orașului
  • Dâmbovița: Aproape 20 de persoane au protestat, marți, la Târgoviște
  • Prahova: Aproximativ 200 de persoane protestează la Ploiești
  • Constanța: Peste 150 de persoane au participat la un miting și marș de protest contra Guvernului și a PSD
  • Brașov: Circa 400 de manifestanți au plecat în marș spre Piața Sfatului
  • Sibiu: Peste 2.000 de protestari cer demisia Guvernului
  • Bistrița-Năsăud: Mai puțin de 100 de persoane participă la cea de-a opta seară de protest la Bistrița
  • Bihor: În jur de 50 de orădeni au solicitat demisia Guvernului și un pact anticorupție

UPDATE 20:00 – Circulația a fost închisă pe Bulevardul Kiseleff, iar numărul celor care protestează, pentru a opta zi consecutiv, este în creștere. Se strigă „Demisia!”, „Hoții!”, dar și „USR”. O persoană a adus o stație de amplificare de la care se aud cântecele lui Cristi Pațurcă.

La Cluj sunt circa 1.500 de namifestanți contra Guvernului, la Brașov 200, iar la Sibiu tot circa 200, potrivit Agerpres.

La Cotroceni sunt circa 2.000 de manifestanți, o parte dintre aceștia aduși cu autocarele din județul Dolj. Potrivit Poliției Rutiere, circulația pe mai multe străzi din zonă – dr. Rainer, Marinescu și Șoseaua Cotroceni – a fost restricționată.

UPDATE 19:30 – Numărul protestatarilor de la Piața Victoriei a crescut la circa 300. Jandarmii descarcă dintr-un camion garduri de protecție și le instalează în piață, încercând să țină circulația deschisă și pe manifestanți în zona parcării.

La Cotroceni sunt circa 1.500 de demonstranți, cu pancarte pe care scrie „Iuda, ne-ai vândut la Malta pe un șnaps”, „Susținem Guvernul Grindeanu”, „Iohannis suspendat”, „Pierdut președinte”, „Ce am votat să fie respectat”, „Cetățean fără președinte”. Protestatarii scandează „Jos Iohannis!”, „Sorin, nu uita, țara e de partea ta!”, „Ieși afară, trădător de țară!”, „Nu suntem plătiți, noi suntem uniți!”, „Noi am votat, tu ne-ai dezbinat!”.

UPDATE 19:00 – Vreme câinoasă, cu vânt tăios, în această seară, la Bucruești. Circa 150 de persoane se aflau la Piața Victoriei, la 7 seara. Circulația încă nu a fost oprită, iar protestatarii sunt masați în parcarea din piață. 

Se strigă: „Demisia!”, „Jos Guvernul Grindeanu!”, „Mergem până la capăt!”. Sunt pancarte cu „Autodenunț. Mi-au mărit pensia” și „6, vine Codruța!”. 

Majoritatea demonstranților sunt studenți, dar se așteaptă ca numărul lor să screască după ce vor ieși mai mulți oameni de la serviciu. 

***

Câteva zeci de persoane demonstrează la această oră  în Piaţa Victoriei protestând împotriva Guvernului, pentru a opta zi consecutiv, iar alte câteva sute de oameni s-au adunat în faţa Palatului Cotroceni, pentru a treia zi consecutiv, manifestând împotriva preşedintelui Klaus Iohannis.

În rândul ambelor tabere există pe rețelele de socializare îndemne de a ieși din casă în număr cât mai mare pentru a susține sau a critica guvernul.

Luni seara, în Piaţa Victoriei au protestat aproximativ 15.000 de persoane, iar la Palatul Cotroceni – aproximativ 3.000 de oameni, potrivit unor surse.

Protestatarii din Piaţa Victoriei au făcut zgomot cu tobe, vuvuzele, fluiere, au scandat împotriva Guvernului, au fluturat drapelele României, Statelor Unite şi al UE şi au purtat pancarte cu mesaje antiguvernamentale şi anti-PSD.

La Cotroceni, cei prezenţi şi-au manifestat susţinerea pentru PSD şi Guvernul Grindeanu şi au scandat împotriva preşedintelui Klaus Iohannis.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
UPDATE 23.00. A opta zi de protest în Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat Hora Unirii, în care s-au prins circa 30 de manifestanţi. Ei au scandat: 'Zi de zi aici vom fi' şi 'Demisia', a informat DigiTV.Ca şi la manifestaţia de luni, cel mai mare număr de manifestanţi...

Preluat de la EVZ