Potrivit cursdeguvernare.ro, explicația a atins inclusiv reacția populară față de mită – de la medic la funcționar, politist, judecător și politician – prin protestele de stradă de la București, acoperite și ele, de o altă știre prezentată pe înțelesul copiilor.

Emisiunea – care e buletinul de știri al copiilor, este difuzată în fiecare seară la 19,50 și acoperă știrile din lume abordate și de postul mamă ZDF.

VEZI FILMUL integral AICI

”În România, mulți oameni plătesc bani în plus pentru lucruri la care e interzis să se ceară bani în plus. Asta se numește corupție. Mulți români demonstrează în aceste zile împotriva corupției. Logo! explică unde și cum există corupția zilnică în România” , se arată în filmuleţul cu pricina.

Reacţia politicienilor români, jigniţi de abordarea germană a situaţiei din România, nu a întârziat prea mult. Cea mai virulentă reacţie îi aparţine lui fostului premier Victor Ponta, urmărit penal de DNA în cel puţin două dosare.

“Bravo – sa fim mandri! Dupa ce la inceputul anilor ’90 am fost poporul care “mananca lebedele din Viena” am devenit “tiganii cersetori din Franta”, violatorii si criminalii din Italia si acum – iata – exemplu de coruptie pentru copiii din Germania! Sa multumim tuturor celor din tara si din afara care au pus umarul la acest nou “brand de tara”!

Sigur ca in 2013-2015 am fost tara cu cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, cu cea mai rapida crestere a absorbtiei fondurilor europene, cu cele mai bune conditii fiscale pentru investitii, cu cea mai mare crestere procentuala a salariului mediu, cu cel mai rapid internet si cei mai buni tineri IT-isti , etc! Dar asta suna foarte prost!!!! Nu poti sa spui asa ceva despre Romania elevilor germani!

Asa ca presedintele nostru s-a gandit “cu atentie si preocupare” si ne-a facut din nou exemplu de scoala pentru copiii din Germania! Ghinion! “, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Potrivit cursdeguvernare.ro, explicația a atins inclusiv reacția populară față de mită – de la medic la funcționar, politist, judecător și politician – prin protestele de stradă de la București, acoperite și ele, de o altă știre prezentată pe înțelesul copiilor.Emisiunea – care e buletinul de știri al copiilor, este...

Preluat de la EVZ