Tot joi, șeful statului îl va primi, la Palatul Cotroceni, pe negociatorul-șef al Comisiei Europene pentru Brexit, Michel Barnier.

Președintele Klaus Iohannis participă pentru prima oară în acest an la bilanțul activității unei instituții.

Întrebat, miercuri, la Parlament despre o eventuală comasare a instituţiei pe care o conduce cu DNA, procutorul şef al DIICOT Daniel Horodniceanu a răspuns că nu crede că ar fi o idee bună.

“Nici nu cred că a fost o idee foarte serioasă la acel moment şi, din ce îmi aduc aminte, ministrul Prună se referea la un viitor foarte îndepărtat. (…) Haideţi să vedem întâi proiectul de lege şi discutăm după. În acest moment, dacă mă întrebaţi fără să văd, deşi nu este juridiceşte foarte corect, v-aş spune că nu ar fi o mişcare foarte bună”, a spus Horodniceanu, după o discuţie în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor în care s-a luat în dezbatere OUG emisă de Guvernul Cioloş privind activitatea DIICOT.

Procurorul şef al instituţiei a afirmat că o astfel de comasare ar schimbă modul în care funcţionează Direcţia, având în vedere că DIICOT şi DNA sunt structuri cu competenţe diferite şi moduri de organizare diferite.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Tot joi, șeful statului îl va primi, la Palatul Cotroceni, pe negociatorul-șef al Comisiei Europene pentru Brexit, Michel Barnier.Președintele Klaus Iohannis participă pentru prima oară în acest an la bilanțul activității unei instituții. Întrebat, miercuri, la Parlament despre o eventuală comasare a instituţiei pe care o conduce cu DNA, procutorul...

Preluat de la EVZ