loading…

Fostul primar din Năvodari, Nicolae Matei, condamnat cu executare într-un dosar pentru dare de mită, dar eliberat condiționat, și trimis în judecată în alt dosar pentru abuz în serviciu și tentativă la abuz în serviciu, dare de mită, a cerut în instanță suspendarea și anularea OUG 14.

Nicolae Matei a înregistrat două solicitări la Curtea de Apel Constanța, una în care cere suspendarea OG 14, iar în a doua anularea acesteia, dar și o solicitare la Curtea de Apel București, în care cere suspendarea executării actului administrativ, scrie Mediafax.

Toate cele trei solicitări au fost înregistrate în ultimele două zile, Matei susținând că OUG 14 a fost adoptată cu încălcarea Constituției.

Nicolae Matei a fost condamnat definitiv, în luna februarie 2016, la un an și șase luni de închisoare, cu executare, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. În rechizitoriul procurorilor DNA se arăta că, în perioada iunie – octombrie 2012, Matei i-ar fi solicitat unui ofițer de poliție judiciară cu funcție de conducere (denunțător în cauză) să-i ofere protecție în anchetele penale care-l vizau și să intervină în aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate și motivate politic. În schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofițerului de poliție două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piață de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012. Matei a fost eliberat condiționat după numai cinci luni de închisoare.

De asemenea, în noiembrie 2014, fostul primar al orașului Năvodari a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, alături de alte șase persoane fizice și juridice, între care și un judecător de la Tribunalul Constanța, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu, în formă continuată, tentativă la infracțiunea de abuz în serviciu, dare de mită și constituire a unui grup infracțional organizat, după ce ar fi prejudiciat Primăria Năvodari, prin reconstituirea ilegală a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate în intravilanul localității, cu peste 26,5 milioane de euro.

Dosarul său se află pe rolul Curții de Apel București.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/fostul-primar-din-navodari-nicolae-matei-a-cerut-in-instanta-suspendarea-si-anularea-oug-14-36077.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/fostul-primar-din-navodari-nicolae-matei-a-cerut-in-instanta-suspendarea-si-anularea-oug-14-36077-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv