loading…

Secția pentru procurori a CSM a decis, astăzi, să admită cererea lui Mircea Negulescu de încetare a activității în cadrul DNA Ploiești și a dispus continuarea activității acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

“Totodată, secția a hotărât sesizarea Inspecției Judiciare față de informațiile apărute în mass media în cursul zilei de 14 februarie 2017 cu privire la posibilele abateri disciplinare prevăzute de dispozițiile Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor ori posibile încălcări ale dispozițiilor Codului deontologic al judecătorilor și procurorilor”, transmite CSM printr-un comunicat de presă.

“Domnul Negulescu și-a cerut încetarea activității la DNA în cursul zilei de ieri. Este o cercetare disciplinară pe rolul Inspecției Judiciare. Inspecția Judiciară va stabili dacă a vorbit un procuror sau altcineva. Nu pot să fac alte comentarii, având în vedere această cercetare disciplinară în curs. Laud activitatea DNA Ploiești, am lăudat-o și o să o laud iîn continuare, câtă vreme colegii de acolo și-au făcut treaba. Faptul că este o cercetare disciplinară în curs nu înseamnă că procurorii din DNA nu și-au îndeplinit treabă. Haideți să așteptăm rezultatul inspecției, să vedem dacă un procuror implicat în acea discuție sau nu a fost, să vedem ce s-a întâmplat, nu pot să comentez acest subiect. Mai mult decât atât, colegii de la Serviciul Teritorial Ploiești și anul trecut au avut o activitate merituoasă și faptul că această cercetare a fost deschisă nu înseamnă că ei nu au lucrat. Toate afirmațiile făcute în spațiul public sunt verificate”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiești a cerut miercuri încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție după apariția mai multor înregistrări audio în care ar fi vorbit cu soția unui inculpat. Postul de televiziune România TV a difuzat, marți seară, mai multe înregistrări audio în care un bărbat, despre care jurnaliștii susțin că este procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiești, stă de vorbă cu soția unui afacerist arestat pentru fapte de corupție, Vlad Constantin, căreia îi dezvăluie date și amănunte din dosare penale.

“Adică I-am zis așa «măi omule», i-am zis de față cu ofițerul meu. Am zis «Uite care e chestia. Vrei să fii liber până în Crăciun? Fă un denunț pe mine, pe ceva, că am făcut ceva, că te-am ajutat în vreun fel, mă înțelegeți? Și zic, tu ești liber dacă tu faci asta» pentru că ăștia așa vor să îi determine, e clară treaba. I-am explicat de Manole ăsta. Că am stat și am analizat. Manole are să vă dea o grămadă de bani. Păi și atunci ca să nu vă dea banii, nu e mai bine dacă stă Vlad în pușcărie?” (…) Ținta nu e el. E un instrument pe care ăștia vor să îl folosească. (…) Singura problemă e că eu am plecat la DNA și nu poți să iei dosare care nu sunt de competența DNA-ului după tine. Și le-am lăsat și i-am explicat. Zic «Vlad tu vezi în mine un dușman în condițiile în care după ce eu am plecat pe dosarele alea două dacă procurorii erau de bună credință, își făceau treaba în continuare». Nu îi chemau pe ăia să îi pună să dea declarații că i-am audiat eu și am făcut presiuni asupra lor și pe urmă s-au dus ambele dosare la Pachetul Înaltei Curți unde eu am fost cercetat pentru purtare abuzivă”, ar fi spus procurorul.

Potrivit înregistrării, acesta ar fi dat date și despre alte persoane implicate în dosar.

“L-au înnebunit cu capul, el a făcut într-adevăr o plângere că nu știu ce, cu deputatul, cu Adi Mincu, a lăsat-o la noi. Vezi, Doamne, de mine nu a scris, cu Negulescu Mircea, dar se subînțelege. Pe mine nu mă deranjează că eu o să fac dovada că nu a fost nicio înțelegere, că nu fac așa ceva. Nu am făcut niciodată așa ceva. Eu am arestat jumătate de țară și făceam cu Adi Mincu? (…) Așa a apărut dosarul Papici. În dosarul Papici unde acuma s-au dus în pușcărie o grămadă. Au fost mulți. A fost cu ajutorul lui Vlad. Lumea știe că se știa cine mă ajută pe mine. Ăsta nu e șantaj. El nu înțelege lucrurile astea. El se consideră la pușcărie că spune că eu nu am vrut să soluționez cele două dosare”, ar fi spus Negulescu.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/csm-mircea-negulescu-isi-va-continua-activitatea-la-parchetul-judecatoria-campina-36088.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/csm-mircea-negulescu-isi-va-continua-activitatea-la-parchetul-judecatoria-campina-36088-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv