Kim a murit luni, după toate probabilitățile otrăvit, în timp ce aștepta pe Aeroportul din Kuala Lumpus să se îmbarce la bordul unei curse spre Macao.

Poliția a anunțat că s-au încheiat toate investigațiile medico-legale, însă rezultatele nu au fost date publicității.

Cele două femei reținute au fost puse în fetenție preventivă pentru șapte zile, scrie BBC.

Prima suspectă, care călătorea cu un pașaport vietnamez, a fost reținută miercuri.

Inspectorul general al Poliției Regale din Malaysia, Sri Khalid Bin Abu Bakar, a declarat că a doua femeie a fost reținută joi în cazul morții unui „bărbat coreean”.

Aceasta a fost identificată după înregistrările camerelor de supraveghere de pe aeroport și avea un pașaport indonezian.

Vicepremierul malaysian Ahmad Zahid Hamidi, citat de agenția de stat Bernama, a confirmat oficial joi că persoana decedată, care călătorea sub numele de Kim Chol, era Kim Jong-nam.

Opinia larg răspândită este că regimul din Coreea de Nord se află în spatele asasinatului, însă până acum nu au fost produse nici un fel de dovezi.

Coreea de Nord sărbătorește joi, 16 februarie, a 75-a aniversare a nașterii lui Kim Jong-il, răposatul tată al actualului lider, Kim Jong-un și al victimei de la Kuala Lumpur, Kim Jong-nam.

Kim Jong-un a participat miercuri la o reuniune a partidului comunist. Înregistrări video oferite de televiziunea de stat l-au arătat cu o figură sumbră, potrivit agenției de știri de la Seul, Yonhap, și nu a salutat mulțimea când a plecat, așa cum o făcea de obicei.

Șeful poliției statului malaysian Selangor, Abdul Samah Mat, a declarat pentru BBC că examinarea cadavrului lui Kim s-a încheiat miercuri seara, însă nu a oferit nici o informație despre data la care rezultatele vor fi făcute publice.

La rândul său, vicepreședintele malaysian a declarat că va da curs solicitării regimului de la Phenian și corpul lui Kim îi va fi returnat odată ce toate procedurile legale și medicale vor fi îndeplinite.

Există suspiciunea că fratele liderului nord-coreean a fost atacat la aeroport de către cele două femei care au folosit o formă de otravă.

O imagine destul de neclară luată de pe camerele de supraveghere și difuzată în Coreea de Sud și Malaysia prezintă o tânără cu un tricoul alb cu mânecă lungă pe care scrie LOL.

Nueste clar care din cele două femei este în această imagine și nici dacă poliția se află în căutarea altor suspecți.

Poliția malaysiană a anunțat că femeia arestată joi a fost identificată, potrivit pașaportului său, ca Siti Aishah, de 25 de ani, din provincia indoneziană Banten.

Suspecta arestată miercuri avea documente de călătorie vietnameze în care figura cu numele de Doan Thi Huong, în vârstă de 28 de ani.

Kim Jong-nam se înstrăinase de familia sa, după ce fusese „sărit” de la moștenirea scaunului de lider la Phenian de către mezinul Kim Jong-un. El își petrecea majoritatea timpului în străinătate, mai ales în Singapore și Macao și a făcut declarații împotriva conducerii de la Phenian. În 2012 a afirmat că fratelui său îi lipsesc calitățile de lider, dar că el personal nu este interesat să-și asume vreo responsabilitate politică.

Șeful serviciului secret sud-coreean Lee Byung-ho a declarat în Parlamentul de la Seul că regimul de la Phenian dorea să-l ucidă de mai mulți ani pe Kim Jong-nam, însă acesta a fost protejat de China.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/femeie.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/femeie-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Kim a murit luni, după toate probabilitățile otrăvit, în timp ce aștepta pe Aeroportul din Kuala Lumpus să se îmbarce la bordul unei curse spre Macao.Poliția a anunțat că s-au încheiat toate investigațiile medico-legale, însă rezultatele nu au fost date publicității.Cele două femei reținute au fost puse în fetenție...

Preluat de la EVZ