O parte semnificativă, de 42%, afirmă că este „categoric” momentul ca altcineva să preia funcția de șef al Excutivului din Germania, iar alți 22% cred că „probabil” este nevoie de o figură nouă pentru postul de Cancelar.

Numai 19% dintre intervievați consideră că „probabil cel mai bine” este ca Merkel să-și păstreze funcția, ceea ce ar însemna un al patrulea mandat consecutiv în fruntea guvernului.

Cel mai surprinzător este că inclusiv o mare parte (42%) dintre suporterii formațiunii lui Merkel, Uniunea Creștin Democrată (CDU), dorește ca aceasta să nu mai fie cancelar.

O serie de sondaje din ultimele săptămâni arată că Angela Merkel și partidul ei pierd masiv teren după ce Partidul Social Democrat (SPD) l-a desemnat drept candidat la postul de cancelar pe Martin Schulz, fost președinte al Parlamentului European.

Un sondaj dat publicității pe 27 ianuarie dădea SPD la egalitate cu CDU. Pe 7 februarie, un alt sondaj arăta că partidul lui Merkel a căzut pentru prima oară în spatele social-democraților.

Interesant este că, în perioada în care Martin Schulz a fost președintele Parlamentului European, acest forum a fost la fel de deschis față de imigranți ca Angela Merkel, cei doi funcționând ca excelenți parteneri.

De asemenea, Schulz este la fel ca și Merkel un militant avântat pentru o Uniune Europeană federală și un dușman înverșunat al Brexitului.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
O parte semnificativă, de 42%, afirmă că este „categoric” momentul ca altcineva să preia funcția de șef al Excutivului din Germania, iar alți 22% cred că „probabil” este nevoie de o figură nouă pentru postul de Cancelar.Numai 19% dintre intervievați consideră că „probabil cel mai bine” este ca Merkel...

Preluat de la EVZ