În întrevederea de miercuri, 15 februarie 2017, a ambasadorul George Cristian Maior cu congresmenul republican Mac Thornberry, acesta a subliniat importanța care o are pentru parteneriatul Strategic cu România, precum și creșterea resurselor alocate sectorului de apărare, evidențiind relevanța acestei decizii pentru o distribuție echitabilă a sarcinilor în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Cei doi oficiali au abordat și necesitatea consolidării capabilităților cibernetice, evidențiind potențialul de cooperare pe această dimensiune în contextul dezvoltării.

În cadrul întâlnirii, Mac Thornberry, membru al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, a rememorat vizita efectuată în aprilie 2015 la București și a primit cu plăcere invitația de a reveni în România.

Totodată, ambasadorul George Cristian Maior a exprimat aprecierea părții române față de angajamentul american pentru securitatea euro-atlantică, inclusiv în ceea ce privește dislocarea recentă în România a forțelor SUA din cadrul Inițiativei pentru Reasigurare Europeană.

A evidențiat contribuția României în planul apărării colective, reliefând în mod special alocarea prin bugetul din 2017 a 2% din PIB pentru cheltuielile din domeniul apărării, precum și derularea unui program important de achiziții destinat modernizării forțelor armate române. A subliniat cooperarea extinsă cu SUA în planul securității cu referire la apărarea împotriva rachetelor balistice, participarea forțelor românești în Afganistan și lupta împotriva terorismului, precum și capacitatea României de a furniza asistență de specialitate în plan regional.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
În întrevederea de miercuri, 15 februarie 2017, a ambasadorul George Cristian Maior cu congresmenul republican Mac Thornberry, acesta a subliniat importanța care o are pentru parteneriatul Strategic cu România, precum și creșterea resurselor alocate sectorului de apărare, evidențiind relevanța acestei decizii pentru o distribuție echitabilă a sarcinilor în cadrul...

Preluat de la EVZ