loading…

Procurorii DNA Ploiești au luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputaților, acesta fiind cercetat pentru pentru trafic de influență, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 15 februarie 2017, față de inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan, vicepreședinte, în perioada 2010-2012, și ulterior președinte al Camerei Deputaților din cadrul Parlamentului României în legislatura 2012-2016, pentru infracțiunea de trafic de influență”, arată DNA.

Totodată, s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de Dumitru Dobrică, consilier în cadrul Consiliului Județean Buzău în perioada iunie 2004-decembrie 2013 și administrator/acționar al unei societăți comerciale, pentru cumpărare de influență, notează Mediafax.

În ordonanțele procurorilor se arată că există date și probe din care rezultă suspiciunea că, din iulie 2012, de când Zgonea a fost numit în funcția de președinte al Camerei Deputaților, Dobrică i-a promis, iar Zgonea a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenției pe lângă funcționarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influență, în vederea numirii unei rude a lui Dobrică într-o importantă funcție publică.

Ulterior, Zgonea ar fi primit de la Dobrică foloase necuvenite în sumă de aproximativ 52.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena în intervalul 16-19.05.2013) și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna.

În aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23.01.2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Surse judiciare au declarat că dosarul în care a fost citat miercuri la DNA Ploiești fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, este deschis pentru trafic de influență, acesta având calitatea de suspect, pentru că ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.

Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputaților, a fost audiat, astăzi, la DNA Ploiești.

Surse judiciare declarau că dosarul în care a fost citat miercuri la DNA Ploiești fostul președinte al Camerei Deputaților este deschis pentru trafic de influență, acesta având calitatea de suspect, pentru că ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/valeriu-zgonea-pus-sub-control-judiciar-pentru-o-perioada-de-60-de-zile-36042.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/valeriu-zgonea-pus-sub-control-judiciar-pentru-o-perioada-de-60-de-zile-36042-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv