loading…

Câte un om moare la fiecare trei zile în închisorile din țara noastră, reiese dintr-o medie a statisticilor oficiale oferite Gândul de Administrația Națională a Penitenciarelor.

Aproape 900 de oameni au murit în închisorile din România în ultimii 9 ani, ceea ce înseamnă că în medie câte un om a decedat la mai puțin de 3 zile, conform statisticilor Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Rata anuală a mortalității în închisori este însă de patru ori mai mică decât cea la nivelul întregii Românii. Cei mai mulți oameni mor în închisoare din cauza bolilor – cele mai frecvente fiind bolile cardiovasculare, cancerul, bolile digestive, iar 13% dintre cei morți s-au sinucis.

Sistemul penitenciar românesc, nereformat de peste 25 de ani, suferă de aceeași boală pe care alte 10 țări din Europa o au: supraaglomerarea închisorilor, la care se adaugă condițiile precare de detenție. Penitenciarele românești erau la începutul anului 2017 supraîncărcate în proporție de 98%, respectiv 144%, în funcție de indicii folosiți la calcul. Tendința naturală este însă de scădere a populației din penitenciare, în ciuda prezentărilor alarmiste făcute de fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, în sprijinul grațierii unor pedepse – astfel doar în ultimele 7 luni, numărul deținuților a scăzut cu 1.000 de persoane.

sursa: Mediafax.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/un-om-moare-la-fiecare-trei-zile-in-inchisorile-romaniei-36021.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/un-om-moare-la-fiecare-trei-zile-in-inchisorile-romaniei-36021-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv