“Femeia a fost găsită decedată, fără indicaţie de resuscitare, într-o casă rece. Fetiţa ei de trei ani era în hipotermie şi îşi mângâia mama. Minora a fost transportată pentru îngrijiri de specialitate la Spitalul de Copii «Sfânta Maria»“, a arătat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

După tragedie,  DGASPC a hotărât să ia copila în plasament de urgenţă în centrul de profil din Tătăraşi. Dar, oare, de ce nu s-a făcut nimic pentru ca mama să nu moară, să fie ajutată la timp, să fie integrată în societate aşa cum se cuvine şi aşa cum se miltează?

Bunica fetiţei din comuna ieşeană Răducăneni a anunţat că nu se poate ocupa şi de al treilea nepot, prin urmare, minora va ajunge în grija statului când putea să crească în normalitate.

“Copilul a fost găsit în frig, probabil familia avea încălzire pe sobe şi nimeni a mai pus pe foc. Din câte am discutat cu medicii care se ocupă de caz, starea nu este una gravă, se află sub tratament şi îşi va reveni. Problema este dacă părintele rămas în viaţă îi poate asigura o viaţă normală, din câte am înţeles este vatman, deci lucrează în ture“, a precizat managerul unităţii medicale, potrivit ziaruldeiasi.ro.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
'Femeia a fost găsită decedată, fără indicaţie de resuscitare, într-o casă rece. Fetiţa ei de trei ani era în hipotermie şi îşi mângâia mama. Minora a fost transportată pentru îngrijiri de specialitate la Spitalul de Copii «Sfânta Maria»“, a arătat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.După tragedie,  DGASPC a hotărât să...

Preluat de la EVZ