loading…

Parlamentul European a aprobat astăzi Acordul de liber-schimb (CETA) dintre Uniunea Europeană și Canada, care ar putea fi implementat, deocamdată provizoriu, chiar din luna aprilie.

Aprobarea acordului înseamnă, printre altele, că românii vor putea călători în curând fără vize în Canada, conform profit.ro.

Acordul a trecut de Parlamentul European cu 408 voturi pentru, 254 împotrivă și 33 de abțineri.

“Prin adoptarea CETA, alegem deschiderea și creșterea în locul stagnării și protecționismului”, a afirmat europarlamentarul Artis Pabriks, după vot. 

Acordul de liber-schimb dintre UE și Canada a fost semnat, la finele lunii octombrie, la Bruxelles, de premierul canadian Justin Trudeau și reprezentanții UE, după aproximativ șapte ani de negocieri.

În toamna anului trecut, România și Bulgaria au condiționat ratificarea acordului de ridicarea obligativității vizelor pentru cetățenii care călătoresc în Canada. După semnarea acordului, Canada a anunțat oficial că vizele pentru români și bulgari vor fi ridicate.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/parlamentul-european-a-aprobat-acordul-ceta-ceea-ce-permite-ridicarea-vizelor-pentru-romanii-care-calatoresc-in-canada-36038.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/parlamentul-european-a-aprobat-acordul-ceta-ceea-ce-permite-ridicarea-vizelor-pentru-romanii-care-calatoresc-in-canada-36038-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv