loading…

O navă rusă de spionaj echipată cu rachete sol-aer s-a apropiat de coastele Statelor Unite, fiind observată în zona unei baze de submarine din statul Connecticut, afirmă surse militare citate de postul Fox News.

Nava rusă de recunoaștere Viktor Leonov a fost observată astăzi în nordul Oceanului Atlantic, foarte aproape de coastele Statelor Unite. Potrivit unui oficial militar american, nava militară rusă este la 48 de kilometri sud de localitatea Groton, situată în statul american Connecticut, foarte aproape de o bază militară de submarine, scrie Mediafax.

Nava militară rusă este în apele internaționale, dat fiind că frontiera teritorială a Statelor Unite este la circa 20 de kilometri de țărm.

“Nava este staționată în larg”, a declarat un oficial militar american.

Nava militară rusă este dotată cu rachete sol-aer, dar principala misiune este interceptarea comunicațiilor și colectarea datelor despre capacitățile sonarelor Forțelor Navale americane.

Acesta este cel mai apropiat punct față de Statele Unite la care a ajuns nava Viktor Leonov. Ultima dată, această navă rusă fusese observată în largul Statelor Unite acum doi ani. În ianuarie 2015, nava a fost observată și în Havana, Cuba.

Pentagonul se așteaptă ca nava militară rusă să revină în scurt timp în Caraibe.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/o-nava-militara-rusa-s-a-apropiat-de-coastele-statelor-unite-36056.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/o-nava-militara-rusa-s-a-apropiat-de-coastele-statelor-unite-36056-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv