În emisiunea „În Gura Presei” de marți, 14 februarie, Mircea Badea a dezbătut subiectul care s-a născut în online. Mai exact, au fost formulate multe reclamații la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copiilor cu privire la prezenţa copiilor la protestele din Piaţa Victoriei, în care se făcea trimitere la un articol de lege care interzice implicarea minorilor în astfel de manifestaţii publice.

“Aceste reclamaţii fac referire la Legea 272/2004, articolul 27, aliniat 4, care precizează ,,copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către parinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private, în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice”, a spus Badea.

Prezentatorul TV a mai spus că în aceste situații, părinți riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. 
„Necunoaşterea legii nu te scuteşte de respectarea ei”, a comentat realizatorul.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
În emisiunea „În Gura Presei” de marți, 14 februarie, Mircea Badea a dezbătut subiectul care s-a născut în online. Mai exact, au fost formulate multe reclamații la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copiilor cu privire la prezenţa copiilor la protestele din Piaţa Victoriei, în care se făcea trimitere la un...

Preluat de la EVZ