Traficul rutier este restricţionat sau deviat pe drumurile din şase judeţe, iar ceaţa dă bătăi de cap conducătorilor auto care străbat drumurile din judeţele Cluj şi Arad.

Aşa cum reiese din situaţia prezentată de Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, la ora 9.30, pe autostrada A1 Arad – Nădlac, între kilometrii 536 şi 584, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind de aproximativ 100-150 de metri.

Pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti ceaţa s-a ridicat, însă pentru judeţul Cluj (zonele Huedin, Izvoru Crişului, Poieni şi Sâncraiu) Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting referitoare la acest fenomen, valabilă până la ora 11:00 (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari-nowcasting).

Din acest motiv, poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire (împreună cu cele de ceaţă, dacă  vizibilitatea scade semnificativ).

În județul Buzău, pe DN10 Buzău – Brașov, din cauza lucrărilor care se execută la viaductul Stânca Teherău, în zona Siriu (între kilometrii 85+534 și 86+948), circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricţionată. Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

În judeţul Olt ,este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa – Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfăşoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa –Salcia, DJ677 Salcia –Pleșoiu (DN64).

Pe DN13C, pe sectorul Vânători (judeţul Mureş) – Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură.

În judeţul Suceava, tot din cauza unui pod avariat de o viitură, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna (între kilometrii 23 şi 27).

În judeţul Vrancea, există restricţii pentru traficul greu pe drumurile naţionale secundare DN2M (Andreiaşu de Jos – 7,5 tone) şi DN2N (Chiojnedeni – Vintileasca – 12 tone, respectiv 3,5 tone la Jitia), din cauza alunecărilor de teren.

Drumuri închise

Începând cu data de 1 noiembrie 2016, au fost închise câteva tronsoane ale unor drumuri naţionale (care se încadrează la nivelul IV de viabilitate sau conform regulamentelor de funcţionare) pentru perioada de iarnă. Acestea sunt:

-DN7C-Transfăgărăşan, pe tronsonul Piscu Negru (km 104, judeţul Argeş) – Bâlea-Cascadă (km 130+800, judeţul Sibiu) – până în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de modificare, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

-DN67C-Transalpina, pe tronsonul Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) – Şugag (km 79+200, judeţul Alba) – până în data de 31 martie 2017, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

-DN17D, în Munţii Rodnei (Pasul Rotunda), pe tronsonul nemodernizat, între Valea Mare, Şanţ (km 86+100, judeţul Bistriţa-Năsăud) şi Cârlibaba (km103+632, judeţul Suceava), până în data de 31 martie 2017;

-DN1R, în Munţii Apuseni (Pasul Ursoaia), între Poiana Horea (km 58+550, judeţul Cluj) şi Mătişeşti (km 62, judeţul Alba), până în data de 31 martie 2017.

rootstireaActualitate/EsentialInformatii utile
Traficul rutier este restricţionat sau deviat pe drumurile din şase judeţe, iar ceaţa dă bătăi de cap conducătorilor auto care străbat drumurile din judeţele Cluj şi Arad.Aşa cum reiese din situaţia prezentată de Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, la ora 9.30, pe autostrada A1 Arad -...

Preluat de la EVZ