loading…

Facebook pregătește implementarea mai multor schimbări pe partea de video, în fruntea listei aflându-se redarea automată cu sunet a clipurilor din newsfeed.

Facebook continuă eforturile menite să transforme rețeaua socială într-unul din cele mai importante site-uri de conținut video. În acest sens, compania a început implementarea unui set de modificări.

În primul rând, clipurile video de pe Facebook vor fi redate automat cu tot cu sunet de acum înainte. Inițial, când a decis să opteze pentru redarea automată a conținutului video, Facebook făcea acest lucru fără sunet, notează romaniatv.net.

Lesne de înțeles, majoritatea utilizatorilor vor fi deranjați de această schimbare, care va crea cu siguranță situații neplăcute. Spre exemplu, nu va fi deloc plăcut atunci când ești la metrou și, derulând newsfeed-ul Facebook, te trezești că telefonul tău începe să scoată tot felul de sunete.

Soluția cea mai comodă pentru această problemă este ținerea pe volum minim a telefonului. Facebook promite, însă, că aplicația sa de mobile va oferi opțiunea de dezactivare a sunetului.

Era de așteptat ca Facebook să facă acest pas și este lesne de înțeles de ce compania riscă să-și atragă, din nou, criticile utilizatorilor pentru această măsură. Facebook se pregătește să lanseze reclamele pentru video, iar reclamele au nevoie de sunet.

Cu această ocazie, Facebook implementează un mod picture-in-picture pentru conținutul video. Clipurile se vor muta automat într-un colț al ecranului pentru a permite utilizatorului să deruleze newsfeed-ul și să urmărească și conținutul video în paralel.

Pe Android, în plus față de iOS, acest mod picture-in-picture va funcționa și în afara aplicației. Clipul video va continua să ruleze într-un colț al ecranului și după ce utilizatorul iese din aplicația Facebook.

Capturile video realizate în modul portret vor arăta și ele puțin mai bine pe Facebook. Acestea vor fi afișate pe o zonă mai mare a ecranului decât până acum. De asemenea, cu această ocazie Facebook va lansa aplicații video pentru Apple TV, Amazon Fire TV și televizoarele smart Samsung.

Toate aceste modificări vor fi implementate pe parcursul următoarelor zile pe iOS, Android și desktop.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/facebook-pregateste-modificari-importante-in-privinta-clipurilor-video-36020.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/facebook-pregateste-modificari-importante-in-privinta-clipurilor-video-36020-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv