Președintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a declarat că “America se schimbă, Europa se schimbă și noi trebuie să creăm o nouă moștenire care înseamnă că Europa trebuie să se bazeze pe ea însăși și să-și ia o mai mare responsabilitate pe umerii proprii”.

Mai departe, aceasta a afirmat că Europa trebuie să se bazeze mai mult pe ea însăși în ce privește securitatea și apărarea, în contextul unor tendințe politice globale provocate de schimbările de la Washington, relatează miercuri agenția DPA.

Președintele american, Donald Trump, a afirmat în timpul campaniei sale electorale că Europa ar trebui să cheltuiască mai mult pentru securitatea colectivă, stârnind îngrijorări în legătură cu sprijinul american. Europa trebuie să răspundă acestei cereri, a afirmat dna Grybauskaite, înainte de o reuniune la Bruxelles a miniștrilor apărării din țările NATO.

”Sperăm că tot mai mulți membri europeni ai NATO își vor lua foarte în serios misiunea de a ne apăra mai întâi noi înșine”, a declarat președinta Lituaniei. ”Aceasta implică mai multă responsabilitate pentru Europa pe cont propriu și pentru investițiile pentru industria noastră de apărare”, a adăugat ea.

Potrivit președintei lituaniene, este nevoie de implementarea unor reforme în acord cu partenerii NATO, în principal SUA, și cu eforturi sporite. ”NATO este încă important pentru noi ca garant al securității noastre în Europa și în lume”, a mai spus ea.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Președintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a declarat că 'America se schimbă, Europa se schimbă și noi trebuie să creăm o nouă moștenire care înseamnă că Europa trebuie să se bazeze pe ea însăși și să-și ia o mai mare responsabilitate pe umerii proprii''.Mai departe, aceasta a afirmat că Europa trebuie să se...

Preluat de la EVZ