Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, pe 22 aprilie 2016, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul “Referendumul fraudat”.

Contestația lui Liviu Dragnea a fost depusă pe 3 februarie, după ce anterior, liderul PSD declara că hotărârea sa de condamnare nu este completă, afirmând că fosta preşedintă a Curţii Supreme, Livia Stanciu, s-a pensionat fără să semneze motivarea în cazul său, deşi legea prevede că avea obligaţia să îşi încheie toate motivările.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012 pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea pe care o reprezenta, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

În acest sens, conform procurorilor, Liviu Dragnea ar fi coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

În paralel, Dragnea este acuzat că ar fi coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii județeni de campanie/primarii/activiștii de partid, preciza DNA.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, pe 22 aprilie 2016, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul 'Referendumul fraudat'.Contestația lui Liviu Dragnea a fost depusă pe 3 februarie, după ce...

Preluat de la EVZ