Fostul basist al formaţiei Nightlosers, Octavian ”Barila” Andreescu, a încetat din viaţă miercuri, la doar 55 de ani.

Tristul anunţ a fost publicat astăzi pe pagina oficială a formaţiei de Facebook. ”Barila. Om, prieten, basist”, a fost mesajul postat miercuri alături de o fotografie a artistului, scrie News.ro. 

Născut pe 25 noiembrie 1961, Andreescu a participat la înregistrarea albumelor ”Sitting On Top Of The World” (1995), ”Plum Brandy Blues” (1997) şi ”Rhythm & Bulz” (2004).

Nightlosers a fost înfiinţată în 1994, la Cluj-Napoca, şi a devenit cunoscută pentru muzica ce combină bluesul american cu elemente de folclor autentic ardelenesc. Formaţia a devenit cunoscută publicului român în anii 1990 datorită pieselor “Beţivan Ratat” şi “Dragostea-i ca şi o râie (Zavaidoc)”. Grupul a participat, între altele la festivalul Sziget (1995, 1998), la Moulin Blues Festival, Olanda (2000), şi la festivalul Xacobeo, Santiago de Compostella (2010). Cel mai recent album al formaţiei, al patrulea, a fost lansat în 2013 şi este intitulat ”Cinste lor”.

În prezent, formaţia este alcătuită din Hanno Höfer (voce, chitară, muzicuţă), Grunzo Geza (clape), Claudiu “Nasu” Purcarin (tobe), Jimi “El” Lako (vioară, chitară, mandolină, banjo) şi Lucian Pop (bas).

rootstireaActualitate/EsentialMonden
Fostul basist al formaţiei Nightlosers, Octavian ”Barila” Andreescu, a încetat din viaţă miercuri, la doar 55 de ani.Tristul anunţ a fost publicat astăzi pe pagina oficială a formaţiei de Facebook. ”Barila. Om, prieten, basist”, a fost mesajul postat miercuri alături de o fotografie a artistului, scrie News.ro.  Născut pe 25...

Preluat de la EVZ