Sursa citată a afirmat că cele două părți s-au întâlnit la Mukata, așa cum se numește reședința Președinției Autorității Palestiniene, din localitatea Ramallah.

De asemenea, sursa a precizat și că șeful serviciului de informații palestinian, generalul Majid Faraj, precum și alți importanți oficiali palestinieni au participat la reuniune.

Directorul CIA, Mike Pompeo, a călătorit în weekend în Arabia Saudită, prima sa călătorie de la îmvestire.

Întâlnirea lui Abbas cu Pompeo este prima pe care acesta o are cu un oficial al noii administrații, de la învestirea lui Donald Trump pe 20 ianuarie, și a avut loc cu doar câteva ore înainte ca premierul israelian Benyamin Netanyahu să fie primit de Trump la Casa Albă.

Săptămâna trecută, generalul Faraj s-a întâlnit cu oficiali de la Washington din domeniul securității, primul contact dintre Autoritatea Palestiniană și Administrația Trump.

Marți dimineață, un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că o soluție cu două state nu este neapărat obligatorie pentru a rezolva conflictul israeliano-palestinian. Afirmația a fost reluată de miercuri de Donald Trump în conferința de presă comună cu Netanyahu.

Oficialii palestinieni au fost foarte prudenți în reacțiile de după acest anunț făcut de Casa Albă. Saeb Erekat, secretar general al Comitetului Executiv al Organizației pentru Eliberarea Palestinei și unul dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Abbas, a refuzat să comenteze, spunând că vrea să audă aceste afirmații direct de la partea americană și nu prin intermediul presei.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Sursa citată a afirmat că cele două părți s-au întâlnit la Mukata, așa cum se numește reședința Președinției Autorității Palestiniene, din localitatea Ramallah.De asemenea, sursa a precizat și că șeful serviciului de informații palestinian, generalul Majid Faraj, precum și alți importanți oficiali palestinieni au participat la reuniune.Directorul CIA, Mike...

Preluat de la EVZ