În acest context  şi pe fundalul unei ierni neobișnuit de reci, viața politică a Republicii Moldova este destul de fierbinte. Gradul ridicat al discuțiilor în guvern și societate este menținut de principalul newsmaker al țării, președintele moldovean, Igor Dodon, scrie ediția ucraineană BBC.

Prin urmare, cerințele de a scoate steagurile UE, promisiunile de a convinge Moscova să anuleze embargoul comercial și declarațiile privind anularea acordului de asociere cu UE, potrivit publicației Newsmaker,  nu sunt altceva decât niște „gesturi simbolice” pentru a atrage atenția alegătorilor.

Nu e de mirare că acea parte a presei care are o atitudine critică față de Dodon, amintește reacția foarte clară a președintelui rus, Vladimir Putin, la declarațiile lui Dodon: „Suntem conștienți de competențele președintelui Republicii Moldova și, competențele guvernului de la Chișinău”.

În acest context, critica NATO este „un episod al serialului, creat în primul rând, pentru publicul din Moldova”, explică analistul politic Vladislav Kulminski.
În aceste condiții, este rezonabil să presupunem că Guvernul Republicii Moldova până la urmă va deschide Oficiul de legătură al NATO, iar declarațiile lui Dodon vor fi încă o furtună într-un pahar cu apă, titrează agora.md.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
În acest context  şi pe fundalul unei ierni neobișnuit de reci, viața politică a Republicii Moldova este destul de fierbinte. Gradul ridicat al discuțiilor în guvern și societate este menținut de principalul newsmaker al țării, președintele moldovean, Igor Dodon, scrie ediția ucraineană BBC.Prin urmare, cerințele de a scoate steagurile...

Preluat de la EVZ