loading…

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a transmis miercuri o serie de precizări din care reiese că prețul electricității va rămâne constant, în timp ce prețul gazelor va crește doar cu 5%-6%.

„În privința tarifelor la energia electrică aplicabile de la 1 iulie, odată cu trecerea într-o nouă etapă de dereglementare, nu estimăm o creștere a acestora, având în vedere că urmează o perioadă a anului caracterizată de un nivel crescut de hidraulicitate. Aceasta va induce o reducere a prețului energiei electrice pe piață de natură să echilibreze prețurile mari întâlnite în luna ianuarie, lună dificilă pentru sectorul de producere”, precizează ANRE.

În ceea ce privește piața gazelor naturale, „odată cu finalizarea procesului de liberalizare la 1 aprilie 2017 și în funcție de evoluția prețului la gazele din producția internă, care ar putea ajunge la 68-72 lei/MWh față de 60 lei/MWh cât este în prezent, va avea loc o modificare de preț cu aplicabilitate de la acea dată de sub 10%, estimarea noastră la acest moment fiind de 5%-6%”, scrie Mediafax.

ANRE mai precizează că la nivelul consumatorilor casnici finali „nu se va resimți în facturi un impact consistent întrucât, în perioada verii și până aproape de sfârșitul lunii noiembrie, consumul de gaze este unul foarte scăzut”. Consumatorul casnic are un coș de consum, cu gaze de producție internă, gaze din depozite în timpul iernii și gaze de import iar „dacă acest coș va fi structurat în așa fel încât să avem cel mai mic preț, acest lucru nu poate fi decât în favoarea consumatorului casnic”.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/anre-energia-electrica-nu-se-va-scumpi-in-iulie-dar-pretul-gazelor-va-creste-usor-de-la-1-aprilie-36050.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/anre-energia-electrica-nu-se-va-scumpi-in-iulie-dar-pretul-gazelor-va-creste-usor-de-la-1-aprilie-36050-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv