loading…

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a deschis, astăzi, o anchetă la o școală după ce mama unei eleve a dat presei o înregistrare în care o învățătoare jignește copiii, numindu-i „gunoaie“ și „tâmpiți“, cadrul didactic negând că e vocea ei.

Scandalul de la Școala Gimnazială nr. 4 din Brașov a pornit după ce o elevă a făcut o înregistrare cu telefonul mobil în timpul orelor, înregistrare în care spune că se aude vocea învățătoarei care îi jignește în repetate rânduri pe elevii din clasa a II-a, iar mama copilei a dat înregistrarea presei, în acest caz fiind deschisă o anchetă la Inspectoratul Școlar Județean Brașov, notează Mediafax.

„Ia și scrie, că te strâng de gât! Ia și scrie, că te mănânc! Nu face așa că te duc în grădina zoologică, acolo te duc! Ia și scrie! Până nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tablă! Te mănânc! Te mănânc, nu alta. Ia și scrie sim-plu! Nu ți-e rușine, tâmpitule ce ești!” (…) Ia vino, mă, încoa’, la mine! Umflatule! Vezi că te-ai și îngrășat, tragi un fund după tine! (…)Uită-te, dracului, aici! Unde dracului te uiți? (…) Taci, măi, din gură! Nu mai sări, măi, cu gura! Pe tine să nu te aud, măi, cum sari tu cu gura aia, măi nesimțitule! Pentru mine ești gunoi în clasa asta! (…) De ce pleci, mă, la 11? Taci, măăă! Măăă! Băi, ești numai cu glasul! Vezi că îți trag una de nu te vezi!”, se aude în înregistrarea în care se prespupune că e vocea învățătoarei.

„Vezi că ai o problemă! O să devii un copil depresiv dacă ești așa, numai tu, numai tu, egoist!“ – sunt câteva dintre expresiile din înregistrarea realizată cu telefonul mobil de o elevă.

Potrivit inspectorului școlar general Ariana Bucur, înregistrările ar fi fost făcute pe o perioadă mai lungă de timp, timp de trei luni, însă ea a aflat despre acest caz de la jurnaliști și nu de la părinții copiilor, la Școala gimnazială nr. 4 fiind deschisă imediat o anchetă în acest caz.

„Sunt foarte mâhnită că a durat atât de mult ca să aflăm despre acest caz. Sunt mâhnită și pentru că am fost sesizați de reprezentanții mass-media și nu de către părinții elevilor. Cert este că astăzi (miercuri – n.r.) la școala respectivă a fost trimis un inspector pentru învățământul primar pentru a verifica cele sesizate cu privire la doamna învățătoare. Va avea loc și o ședință cu părinții elevilor. Dacă lucurrile se dovedesc a fi adevărate, pentru că doamna învățătoare beneficiază de prezumpția de nevinovăție, comisia de disciplină va propune o sancțiune“, a spus Ariana Bucur pentru Mediafax.

Învățătoarea care predă la clasa a II-a de la Școala Gimnazială nr. 4, are o vechime în muncă de 38 de ani și nu a avut nicio sesizare sau abatere în întreaga ei carieră, potrivit sursei citate.

Mai mult, învățătoarea a declarat inspectorilor școlari că nu este vocea ei pe înregistrări și a negat că ar fi adresat cuvinte jignitoare elevilor.

Bucur a mai spus că elevii au fost întrebați, miercuri, de către conducerea școlii dacă au fost jigniți de învățătoare, iar copiii ar fi negat.

„Suntem ușor derutați și trebuie să fim prudenți și să nu acuzăm până nu avem o dovadă clară că lucrurile s-au petrecut așa“, a mai spus sursa citată.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/ancheta-la-o-scoala-dupa-ce-o-invatatoare-i-a-injurat-pe-copii-ia-si-scrie-ca-te-strang-de-gat-36039.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/ancheta-la-o-scoala-dupa-ce-o-invatatoare-i-a-injurat-pe-copii-ia-si-scrie-ca-te-strang-de-gat-36039-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv