UPDATE ora 12.15

Referitor la accidentul din Ungaria, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Nădlac, MAE precizează că, potrivit informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român.

Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unitățile sanitare din Szeged și Mako.

Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.

Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care participă la intervenţie, precizează sursa citată.

Reprezentantul oficiului consular român urmează să se deplaseze de urgenţă la unitățile medicale menționate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară.

UPDATE. ora 12.00

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a dispus trimiterea de personal și echipaje SMURD în sprijinul autorităților ungare şi a alertat inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele Arad şi Timiş care sunt pregătite să intervină, suplimentar, cu un elicopter şi un spital mobil.

La locul accidentului care a avut loc pe autostrada M43, la aproximativ 2 kilometri de granița româno-ungară, pe sensul către România, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care un autocar cu cetățeni români, au fost trimise o ambulanță de terapie intensivă SMURD (UTIM) și două ambulanțe de prim ajutor SMURD (tip B) din cadrul ISU Arad, precum și două autospeciale pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și o ambulanță de terapie intensivă SMURD (UTIM) din cadrul ISU Timiș.

MAI transmite că un elicopter SMURD din Punctul de Operare Aeromedicală Arad este prealertat pentru a interveni, în cazul în care situația o impune.

De asemenea, ISU Arad a pregătit un post medical avansat (spital mobil), care poate fi trimis de urgență în zonă, în caz de nevoie.

La nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Arad și Timiș sunt încheiate protocoale de colaborare cu serviciile de urgență din Ungaria, intervenția comună a structurilor din cele două țări fiind realizată conform procedurilor operaționale stabilite.

Acțiunile salvatorilor se derulează în condiții dificile, având în vedere condițiile meteorologice de ceață densă și vizibilitate redusă

Ştirea iniţială

Un accident grav s-a produs miercuri dimineaţa în Ungaria pe Autostrada Paneuropeană, la mică distanţă de graniţa României. 4 persoane  au decedat în urma acestuia, iar cel puţin 11 persoane au fost rănite.

În accident au fosat implicate un autocar din România, un microbuz înmatriculat în Bulgaria, două autoturisme și un TIR. Potrivit autorităților maghiare, persoanele decedate provin din autocarul românesc, din microbuzul bulgar și dintr-unul din autoturisme.

Pompierii arădeni au fost solicitaţi să intervină, miercuri dimineaţa, pentru o misiune de sprijin la salvarea victimelor unui accident produs lângă graniţa Ungariei cu România. Purtătorul de cuvânt al ISU Arad a confirmat faptul că cel puţin 4 persoane au murit, în timp ce alte 11 zece ar fi fost rănite. Accidentul s-a produs la o distanţă mică de Vama Nădlac II, iar mai multe autohevicule, camioane, microbuze şi autoturisem au fost implicate.

Accidentul s-a produs pe autostrada M43, pe sensul de intrare dinspre Szeged, pe fondul ceții.

„Cauza probabilă a fost nepăstrarea distanţei de siguranţă între autovehicule. Maşinile avariate sunt imobilizate pe banda doi şi parţial pe banda unu. Urmează ca în scurt timp să fie scoase în parcarea aflată în afara autostrăzii, după care traficul va reveni la normal”, mai spune comunicatul autorităților. (Sursa foto: delmagyar.hu, police.hu)

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
UPDATE ora 12.15Referitor la accidentul din Ungaria, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Nădlac, MAE precizează că, potrivit informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român.Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi...

Preluat de la EVZ