„În această perioadă suspectul, în mod repetat, Vlad Constantin ar fi amenințat, în mod direct, pe administratorii a trei societăți comerciale, numiții A.A., T.I., C.L., că îi va denunța unui procuror, asupra căruia a lăsat impresia că are influență, în scopul constrângerii acestora ca, în timpul desfășurării licitațiilor publice organizate de Direcția Silvică Prahova, să nu liciteze împotriva sa și astfel, materialul lemnos să fie adjudecat de suspect la prețul de pornire.

În perioada decembrie 2014 – septembrie 2016, suspectul Vlad Constantin, în mod repetat, ar fi amenințat un funcționar cu atribuții de conducere din cadrul Direcției Silvice Prahova, prin aceeași modalitate, să nu îi aplice sancțiuni contravenționale pentru faptele constatate și să-i permită să exploateze suplimentar și ilegal materialul lemnos.

În perioada iunie-septembrie 2016, suspectul, în mod repetat, l-ar fi amenințat pe un ofițer de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova că va denunța organelor de urmărire fapte nereale, prin ticluire de probe, acestea creându-i polițistului temerea că, deși nevinovat, va fi cercetat penal.”

Cine este procurorul cu care Vlad îi amenința pe oamenii de afaceri? Din convorbirea telefonică dintre procurorul Negulescu și soția lui Vlad Constantin, prezentată de postul RTV, reiese că procurorul și inculpatul aveau o relație veche de amiciție. Procurorul Negulescu vorbește zeci de minute la telefon cu soția inculpatului, iar din dialog reiese că și el îi făcuse, în trecut, un dosar penal lui Vlad Constantin. Acum, o învăța pe nevasta celui arestat cum să-i păcălească soțul ei pe anchetatori. 

Ancheta Parchetului General va trebui să lămurească până unde mergea această amiciție, dacă a fost dezinteresată și de ce îi era teamă procurorului de menințările și de denunțul lui Vlad Constantin.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
„În această perioadă suspectul, în mod repetat, Vlad Constantin ar fi amenințat, în mod direct, pe administratorii a trei societăți comerciale, numiții A.A., T.I., C.L., că îi va denunța unui procuror, asupra căruia a lăsat impresia că are influență, în scopul constrângerii acestora ca, în timpul desfășurării licitațiilor publice...

Preluat de la EVZ