loading…

Președintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, susține că prin înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții care este pe masa Guvernului, în trei ani, peste un milion de români vor câștiga peste 1.000 euro/lună, iar cele mai mari investiții ale FSDI în următorii patru ani se vor realiza în sănătate, prin construcția unui spital republican și a opt spitale regionale.

“Coaliția pentru Democrație și Dezvoltare PSD-ALDE continuă să își țină promisiunile făcute românilor în campania electorală. Guvernul a luat zilele trecute decizii importante privind dezvoltarea economică și socială a țării. Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții al României, creat după modele similare din Norvegia, Italia, Polonia și Franța, va finanța proiecte de investiții rentabile, cu o valoare de peste 10 miliarde de euro și va crea 850.000 de locuri de muncă cu normă întreagă. Dintre acestea, peste 50.000 de noi locuri de muncă vor fi create în domeniul sănătății, prin cele nouă mari spitale care vor fi construite până în 2020, dar și prin deblocarea tuturor posturilor de medici din toată țara și scoaterea lor la concurs până cel târziu în primăvara anului 2017”, afirmă Ion Cupă, într-un comunicat de presă.

Președintele ALDE Dolj mai afirmă că statul român, prin Ministerul Economiei, va avea calitatea de acționar unic pe toată perioada de funcționare a FSDI, iar prin acesta se vor face investiții în infrastructură și companii strategice și se va întări rolul statului prin administrarea adecvată a participațiilor minoritare și obținerea de lichidități din emisiunea de obligațiuni, valorificarea anumitor active, dividende și alte surse atrase în proiectele de investiții.

“În industrie, vor fi sectoare cu zeci de mii de angajați în plus: industria extractivă, industria prelucrătoare, industria auto, industria procesării agroalimentare, industria siderurgică, industria de armament și de apărare. Și în educație va crește numărul de salariați, în special ca urmare a construcției de noi creșe și grădinițe (2.500 ca număr) de către stat, cu prioritate în zonele în care spiritul antreprenorial este mai puțin dezvoltat și în zone izolate”, mai afirmă Cupă.

Potrivit sursei citate, Fondul va genera apariția a numeroase fabrici în agricultură și industrie și va duce la capitalizarea unor firme precum Tarom, CFR, Șantierul Naval Constanța, C.E.C., Nuclearelectrica, astfel încât acestea să-și poată extinde activitatea sau să achiziționeze noi capacități: flotă de avioane, de nave, de garnituri de tren.

“Cele mai mari investiții ale FSDI în următorii patru ani se vor realiza în sănătate, prin construcția unui spital republican și a opt spitale regionale. Valoarea totală finanțată din FSDI va fi de cca 3,5 miliarde de euro. Alte 3,1 miliarde de euro vor viza construcția de autostrăzi și căi ferate rapide, având prioritate autostrăzile care nu pot fi finalizate sau demarate din fonduri europene până în 2020. În această categorie intră și autostrada Pitești-Craiova care are astfel șanse reale sa fie finalizată prin FSDI dacă obiectivul realizării ei pe fonduri europene nu se va concretiza”, mai spune deputatul Ion Cupă.

sursa: Agerpres.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/vesti-bune-pentru-romani-vor-castiga-peste-1-000-euro-luna-care-sunt-conditiile-36015.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/vesti-bune-pentru-romani-vor-castiga-peste-1-000-euro-luna-care-sunt-conditiile-36015-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv