loading…

Producătorul de motoare cu reacție Rolls-Royce raportează pierderi-record de 4,6 miliarde de lire, generate de acordul finalizat în urma unei anchete pentru acuzații de mită, dar și de lira scăzută, scrie BBC.

Producătorul de motoare cu reacție a raportat o pierdere înainte de taxe în valoare de 4,6 miliarde de lire, pentru 2016, scrie Mediafax.

Rolls-Royce a fost de acord să plătească 671 de milioane de lire pentru a finaliza cazul de corupție deschis de autoritățile din Marea Britanie și Statele Unite și a șters 4,4 miliarde de lire din contracte care au legătură cu cursul valutar.

Ca multe afaceri internaționale, Rolls-Royce încearcă să se protejeze de efectele piețelor valutare fluctuante.

Majoritatea contractelor aerospațiale internaționale au prețul în dolari, dar – fiind o companie din Marea Britanie – o mare parte din costurile Rolls-Royce sunt expuse în lire.

De la votul în favoarea Brexitului, lira a scăzut mult față de dolarul american, ceea ce a generat pierderi.

Rolls-Royce și-a cerut scuze pentru cazurile de corupție care au implicat activități ilegale prin care au folosit oameni și a plătit mite pentru a câștiga contracte în Indonezia, Thailanda, China și Rusia.

Unele acuzații au o vechime de 10 ani și implică intermediari Rolls Royce, precum companiile locale care se ocupă de vânzări, distribuție, reparații și mentenanță în țări în care firma din Marea Britanie nu are suficienți angajați.

Rolls-Royce, unul dintre cei mai mari exportatori de bunuri din Marea Britanie, produce motoare pentru avioane, trenuri, vapoare și submarine nucleare.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/rolls-royce-raporteaza-pierderi-record-de-4-6-miliarde-de-lire-36002.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/rolls-royce-raporteaza-pierderi-record-de-4-6-miliarde-de-lire-36002-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv