„Este o problemă internă a Statelor Unite, este o problemă internă a administraţiei preşedintelui Trump. Nu sunt problemele noastre”, a declarat presei Peskov. „Noi am spus tot ceea ce dorim să spunem”, a adăugat el, conform AFP și Reuters.

Michael Flynn a demisionat, aseară, după dezvăluirile potrivit cărora el a discutat despre sancţiunile americane împotriva Rusiei cu ambasadorul rus în SUA înainte ca Trump să-şi preia mandatul şi că l-a indus în eroare pe vicepreşedintele Mike Pence în legătură cu conversaţiile.

Anterior Peskov a spus că Flynn şi ambasadorul nu au discutat despre ridicarea sancţiunilor în conversaţiile lor. El a refuzat să ofere detalii despre comentariile anterioare când a fost întrebat marţi, scrie Agerpres.

Anterior, un politician important rus a explicat că este clar că Michael Flynn a fost forțat să demisioneze în  încercarea de a deteriora relațiile dintre Rusia și SUA.

„Este clar că Flynn a fost forțat să-și scrie demisia, sub o anumită presiune”, a spus Leonid Slutsky, președintele comisiei pentru afaceri externe a Camerei inferioare a Parlamentului rus, citat de agenția RIA, conform The Independent.

„Ținta au reprezentat-o relațiile ruso-americane, subminând încrederea în noua administrație americană. Vom vedea cum va evolua situația pe mai departe”, a adăugat el.

Konstantin Kosacev, președintele comisiei pentru afaceri externe din Camera superioară a Rusiei a scris pe Facebook că demisia lui Flynn „nu doar paranoia, ci ceva mult mai rău”:

„Fie Trump nu a găsit independența necesară și a fost trimis la colț…or rusofobia a pătruns în noua administrație de la vârf în jos”.

SUA au impus sancţiuni Rusiei ca urmare a anexării peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova în 2014 şi în urma acţiunilor separatiştilor proruşi în estul Ucrainei.

Kremlinul a respins acuzaţiile că îi ajută cu arme şi trupe pe separatişti.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Este o problemă internă a Statelor Unite, este o problemă internă a administraţiei preşedintelui Trump. Nu sunt problemele noastre'', a declarat presei Peskov. „Noi am spus tot ceea ce dorim să spunem'', a adăugat el, conform AFP și Reuters.Michael Flynn a demisionat, aseară, după dezvăluirile potrivit cărora el a...

Preluat de la EVZ