Numărul unic de urgență 112 a sunat  în noaptea de vineri spre sâmbătă la Timișoara, un tânăr strigând disperat că vrea să trăiască deși inițial a vrut să își ia viața. I-a mai spus operatoarei din call –center că îi este foarte rău și că mai are la dispoziție doar 12 ore pentru a fi salvat. Ce a urmat a fost o cursă contra cronometru, pentru medici.

Hotărât să încheie socotelile cu viața, bărbatul de 25 de ani și-a comandat din China semințele otrăvitoare.  El a plătit 40 de euro pentru două semințe din fructele așa-numitului Pom al sinucigașilor (Suicide Tree – Cerbera odollam), plantă ce crește în zonele calde din Asia.

A așteptat o lună să primească coletul, iar la puțin timp după aceea, tânărul a consumat semințele, amestecate în dulceață, cu gând să se sinucidă. Când a început să amețească s-a panicat la gândul că într-adevăr va muri. A sunat imediat la 112 să ceară ajutorul medicilor, pentru că voia, brusc, să trăiască în continuare.

Antidotul însă, nu e disponibil în România, și nici în Balcani, arată reprezentanții Spitalului Județean Timișoara, unde a fost transportat, de urgență, sinucigașul. Medicii timișoreni au apelat la colegii lor din Europa, iar cei de la AKH, Spitalul General din Viena, Austria, au trimis antidotul de urgență, cu un avion.

Până la administrarea antidotului, tânărul a fost mutat la Institutul de Cardiologie din Timișoara, unde i-a fost montat un stimulator cardiac extern pentru a fi menținut în viață. Antidotul i-a putut fi administrat abia aproape de finalul celor 12 ore pe care, conform informațiilor de pe ”prospect” le mai oferea otrava până să își facă efectul definitiv. Pacientul a ajuns ulterior înapoi la Clinica ATI a Spitalului Județean Timișoara. Potrivit șefului clinicii, starea lui este momentan bună și va putea fi externat în curând.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Numărul unic de urgență 112 a sunat  în noaptea de vineri spre sâmbătă la Timișoara, un tânăr strigând disperat că vrea să trăiască deși inițial a vrut să își ia viața. I-a mai spus operatoarei din call –center că îi este foarte rău și că mai are la dispoziție...

Preluat de la EVZ