În înregistrările prezentate de România TV, Mircea Negulescu vorbeşte cu soţia lui Vlad Constantinescu, acuzat că ar fi implicat în mafia pădurilor. Despre el, magistratul spunea că l-a ajutat să își intercepteze colegii, în Dosarul Papici.

Procurorul Mircea Negulescu: „Vrei să fii liber până la Crăciun? Fă un denunţ cu mine”

„Exista o chestie că Adi Mincu i-ar fi construit deputatului George Ionescu o casă pe la Valea Doftanei. Eu i-am zis lu Vlad, «dacă ăsta vine şi spune că i-a făcut aşa, nicio problemă». Adică îl dădeam la organul competent, că era la luare-dare de mită… Eram la Curte… Şi nu ştiu ce o fi văzut el prin dosar, vreo interceptare în care vreunul i-o fi spus «stai, bă, că am vorbit eu cu George Ionescu şi a vorbit ăla cu Negulescu, nişte chestii… I-am zis de faţă cu ofiţerul meu: «Vrei să fii liber până la Crăciun? Fă un denunţ cu mine. Şi tu eşti liber.» Era clară treaba. L-am văzut cum era. L-am analizat pe Manole, ăsta.  Am stat şi am analizat… Ce-l mână în luptă pe Manole? Manole are să vă dea o grămadă de bani, nu? Atunci, ca să nu vă dea banii, nu este mai bine dacă stă Vlad în puşcărie?… Nu e mai bine aşa? Pentru Manole?… E mult mai bine.”

Procurorul se scuză în fața inculpatului: „Vlad, tu vezi în mine un dușman, dar dosarele s-au clasat”

 „(…) V-am spus că am procese de conştiinţă, mai bine nu îl primeam. Ţinta nu este el. Ăştia vor să-l folosească. Astăzi l-am lăsat să se descarce, fără să ripostez, era ofiţerul meu de faţă. Mi-a zis ofiţerul că l-au dus la Tribunal şi se liniştise… Mi-a zis mie că eu mă duc la puşcărie pe interceptările alea pe care le-am făcut eu în dosarul 805 sau 806, că discutau hoţii între ei că nu ştiu cine a vorbit cu nu ştiu cine să vorbească cu mine… Nu poţi astupa gura lumii, dar eu n-am vorbit cu absolut nimeni. Eu eram interesat să rezolv dosarul… Singura problemă a fost că am plecat la DNA şi nu poţi lua dosare cu tine care nu sunt de competenţa DNA. Şi i-am explicat: «Vlad, tu vezi în mine un duşman în condiţiile în care după ce am plecat, pe dosarele alea două, dacă procurorii care au lucrat erau de bună credinţă, procurorii îşi făceau treaba. Eu n-am avut timp să le soluţionez, dar îşi făceau ei. Nu îi mai puneai pe ăia să vină să dea declaraţie, că am pus eu presiune pe ei şi pe urmă s-au dus ambele dosare la Parchetul Înaltei Curţi, unde eu am fost cercetat pentru comportare abuzivă, s-a dat soluţie de clasare». S-au întors dosarele. De ce? Ca să iasă Vlad că este şantajist. Şi el în loc să vadă lucrurile aşa cum sunt… Dar ce i-or spune ăştia. El mă vede pe mine duşman. Eu am aceste remuşcări că atunci când a venit prima dată, nu trebuia să îl primesc şi să îl ascult. (…) Mi-a spus acum că eu am un caracter infect, că s-a închinat la icoane false… i-a spus ofiţerului meu… Că eu am fost o icoană falsă… ”.

Procurori interceptați în Dosarul Papici cu ajutorul suspectului

„Dacă aș fi rămas la Parchetul Curţii, eu soluţionam dosarele şi dădeam soluţia legală. Dar Dumnezeu a făcut ca eu să plec în partea astalaltă şi când pleci dintr-o instituţie în alta, nu poţi lua dosarele cu tine, mai ales că nu erau fapte de corupţie, erau fapte de evaziune, de spălare, pe care putea să le facă Curtea… (…) Noi am capcanat nişte arbori la un moment dat împreună cu ei, cu Popa… Ne-a ajutat şi Vlad… Am făcut nişte lere i-am băgat prin copacii ei. Pe mine nu m-a anunţat nimeni când s-au tăiat copacii ăia. Îi spun lui Manole… ca să vedeţi că este un jeg de om… eu vreau să văd ce vrea Manole, care în nimicnicia lui crede că dacă îi spune lui Vlad tot felul de lucruri, ăla nu-i mai cere banii. Ăla, Manole, este un escroc… Nu am stat niciodată singur cu Manole de vorbă la mine în birou… Adică, ce făceam, capcanam copacii şi pe urmă nu făceam flagrantul? Minte cu neruşinare acest Manole… Poate confirma ofiţerul meu, Iordache Mihai. Asta este o minciună… Mie nu mi-a dat mie niciun mesaj. (…) El atunci a venit cu scrisoarea şi sigur avea ceva pe el şi a încercat să smulgă ceva de la mine. Ce putea smulge Manole de la mine? Trebuia să fi făcut ceva compromiţător pentru asta, dar dacă nu am făcut nimic, ce să fi smuls? Adică îl ţin… l-au înnebunit cu capul, efectiv… El a făcut o plângere, că nu ştiu ce cu deputatul Mincu…. De mine nu a scris, cu Negulescu Mircea, dar s-ar subînţelege… pe mine nu mă deranjează, că eu o să fac dovada că nu a fost nicio înţelegere. N-am făcut niciodată aşa ceva… Adică eu am arestat jumătate de ţară şi făceam cu Adi Mincu, un amărât, de aşa… Şi cu George Ionescu, pe care eu am vrut să îl determin pe Adi Mincu să-l determine să spună că ăla i-a făcut casa… Că ştie Vlad foarte bine… Mi-a spus că nu vrea să mai vorbească cu mine… I-am explicat: «faci ce crezi tu de cuviinta» Nişte nenorociţi care vor să se răzbune şi pe mine, şi pe el, că ăsta care acum este şef la Curte, a fost şef la DIICOT… şi datorită lui Vlad… i-am luat pe Saghel, care era prieten bun cu ăsta. Au fost multe lucruri… Aşa a apărut Dosarul Papici. În Dosarul Papici, unde acum s-au dus mulţi, au fost şi Saghel, a fost şi Bodnaru ascultat, şi Liviu Matei de la DIICOT, au fost mulţi. Şi cu ajutorul lui Vlad. Lumea ştia că cine mă ajută pe mine… Şi au vrut să-l facă pe comandă…”

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
În înregistrările prezentate de România TV, Mircea Negulescu vorbeşte cu soţia lui Vlad Constantinescu, acuzat că ar fi implicat în mafia pădurilor. Despre el, magistratul spunea că l-a ajutat să își intercepteze colegii, în Dosarul Papici.Procurorul Mircea Negulescu: „Vrei să fii liber până la Crăciun? Fă un denunţ cu...

Preluat de la EVZ