Grigore Dunca se afla împreună cu alți doi prieteni, toți trei fiind oameni ai străzii, fără casă și fără familie. Umblau de la o ghenă de gunoi la alta, și adunau hârtie și sticle de plastic, materiale refolosibile care erau vândute la punctele de colectare. Vineri seara, spun polițiștii, încărcați cu saci cu sticle de plastic, cei trei au decis să doarmă într-o ghenă de gunoi, a unui bloc situat în Cluj Napoca, pe strada Fântânele. La scurt timp, toți cei trei prieteni au fost fost atacați violent și bătuți cu bestialitate de către o persoană, care a rămas în prima fază neidentificată. ”Nimeni nu a auzit nimic. Totul s-a petrecut într-un mare mister și o mare tăcere. Toți trei erau la pâmânt cu multiple lovituri primite în zona capului și a corpului”, spune un polițist care a lucrat la acest caz. Dunca a fost lovit cel mai tare, el nu și-a mai revenit în urma loviturilor primite.

La scurt timp de la agresiune, ceilalți doi prieteni ai lui Grigore Dunca și-au făcut culcușul în ghena de gunoi crezând că prietenul lor își va reveni. ”Cineva, un locatar i-a văzut așa de bătuți și s-a oferit să sune la 112 dar ceilalți doi au refuzat”, mai spune polițistul.

Le-a aplicat procedee de arte marțiale

Sâmbătă dimineața, Dunca răsufla cu mare greutate și se afla tot în stare de inconștiență. Prietenii bărbatului au decis să sune la poliție și să anunțe cu au fost atacați de un bărbat necunoscut care i-a bătut cu bestialitate și că unul dintre ei abia mai respiră. ”Victima a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor Cluj cu multiple trauamatisme craniene. De acolo a fost transportat la Clinica de Neurochirurgie unde a fost operat de urgență, dar în ciuda efortorilor depuse de medici, bărbatul a decedat”, mai spune polițistul.

Ancheta derulată pe repede înainte a indicat faptul că agresorul i-a lovit pe cei trei ”boshetari” fără milă, aplicându-le lovituri cu piciorul așa cum se pot vedea doar în filmele de arte marțiale. Polițiștii spun că Dunca a primit un picior în cap, în timp ce era aplecat, iar în urma acestei lovituri a fost proiectat în zidul ghenei de beton, unde a și rămas inconștient. Un al doilea bărbat fără adăpost s-a ales cu multiple coaste rupte și fisurate după ce agresorul l-a luat la pumni și picioare.

Fără probe directe și fără să știe cine este autorul, polițiștii au demarat o anchetă complexă. În mai puțin de patru ore, în cursul zilei de duminică, autorul a fost identificat cu ajutorul unor camere de luat vederi, aflate în apropierea blocului unde a avut loc tragedia. Polițiștii de la Investigații Criminale au avut un șoc să afle că autorul crimei este un tânăr de 16 de ani din Cluj Napoca, Marius Coloji. ”Am stabilit că agresorul a consumat anumite tipuri de substanțe înainte de a produce agresiunea. Analizele toxicologice ne va spune ce anume a consumat”, mai spune polițistul.

Tribunalul Cluj a decis ca autorul acestei crime să fie arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de omor și tâlhărie. Polițiștii susțin că după ce Coloji i-a ”executat” pe cei trei le-a furat banii.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Grigore Dunca se afla împreună cu alți doi prieteni, toți trei fiind oameni ai străzii, fără casă și fără familie. Umblau de la o ghenă de gunoi la alta, și adunau hârtie și sticle de plastic, materiale refolosibile care erau vândute la punctele de colectare. Vineri seara, spun polițiștii,...

Preluat de la EVZ